Рокли като от приказките

Рокли като от приказките

Всяко момиче е мечтало да бъде облечено като принцеса от приказките. Да бъде с роклята на Пепеляшка или с тази на Снежанка, да се почувства като главна героиня от приказките.

Нефи Гарсия сбъдва тази мечта за стотици малки момиченца и техните майки. Филипинският дизайнер се мести в Америка и започва да създава не просто рокли, а истинска магия.

Научава занаята от семейството си във Филипините. Интересът му към геометрията допринася за създаването на тези изумителни трансформации, които постига - превръщането на една обикновена рокля, в рокля на принцеса, само с помощта на копчета или обръщане на плата.

Рокли като от приказките

Интересът на Гарсия към дизайна идва още от ранна детска възраст, когато създава ръчно ушита дреха за братовчедка си. До тогава за него дизайнът бил само хоби, но когато се жени преоткрива себе си.

Нефи създава сватбения тоалет на жена си, след това шие дрешка за дъщеря си, която била едва на четири, за посещението им на Дисниленд. Роклята на малкото момиче била вдъхновена от Пепеляшка. Така се ражда идеята за създаване на магическите дрехи от приказките.

Рокли като от приказките

Нефи Гарсия става популярен като "дизайнерът татко" и радва деца и родители от цял свят, както и огромна аудитория, която гледа приказните клипчета на роклите, които оживяват пред очите им и се превръщат в нещо магическо.

8 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay