Роклята на Принцесата е на...

Кой уши роклята на Принцесата?

Днес всички погледи са вперени в кралската сватба, а мистерията около това кой е дизайнерът, ушил прелестната рокля на Катрин, вече е разбулена.

 

Сара Бъртън за пореден път показа, че е достойна наследница на гения Александър Маккуин.

 

Дизайнерката е заложила на два цвята при изработката на тоалета - бяло и слонова кост. Роклята е с дълги ръкави и с апликация от ръчно изработена френска дантела от Шантии над корсаж и пола от сатен и коприна. Полата е изработена така, че да наподобява разцъфнало цвете. Шлейфът е дълъг 2,7 метра и заедно с корсажа е декориран с нежни флорални апликации от дантела.


Самоличността на дизайнера и подробностите около роклята бяха пазени в строга тайна от двореца "Сейнт Джеймс", а пред хотел "Горинг", където беше отседнала Кейт Мидълтън със семейството си в навечерието на сватбата, бе издигнат специален навес. Целта беше да се попречи на любопитните да зърнат дългоочаквания тоалет, докато булката не излезе от автомобила пред Уестминстърското абатство.


Сватбената рокля на Кейт Мидълтън се различава радикално от тази, с която принцеса Даяна сключи брак с принц Чарлз през 1981г. - пищна кремава рокля с много волани - отражение на тогавашното време и изработена от Елизабет Еманюел.

 

Преди сватбата на 29 април Еманюел сподели, че Кейт Мидълтън е много по-зряла и уверена по отношение на модата от свенливата 20-годишна Даяна, застанала пред олтара с принц Чарлз, и че това ще й помогне да направи по-добър избор за големия ден.

 

"Даяна беше много млада, когато ни представиха пред нея, и модата не беше сред най-големите й интереси. Тогава тя все още нямаше собствено чувство за стил. Кейт Мидълтън вече има изработено такова. Тя е работила в модния бранш и знае какво й подхожда", казва Елизабет Еманюел.


Смята се, че Кейт Мидълтън е спряла избора си на Сара Бъртън, след като е била впечатлена от копринената булчинска рокля без презрамки за 10 000 лири, дело на дизайнерката, която нейната приятелка Сара Байс е носила на сватбата си с Том Паркър-Боулс - сина на херцогинята на Корнуол Камила.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay