Светът на модните блогърки: Изкуството да носиш рокля

Ариадна от Полша ще ни вдъхнови с женствените си визии и ще ни насочи кои комбинации да избягваме

Миналата седмица ви представихме новата си рубрика "Светът на модните блогърки". Момичета от цял свят, посветили ежедневието на любовта си към модата, ще споделят с нас вещите си съвети за облекло през лято 2014.

Вече ви запознахме с Виктория Сенер, която живее в Истанбул и е особено популярна с уменията си в съчетаването на свежи принтове.

Специалната ни гостенка днес се казва Ариадна и идва от Полша. Тя е 22-годишна чаровница с впечатляващо дълга коса и не по-малко впечатляващо чувство за нежен, елегантен младежки стил. Ариадна е озаглавила блога си "Помощ! Нямам какво да облека!" (Help! I have Nothing to Wear!) - синдром, познат на повечето съвременни жени, независимо от това колко огромен е гардеробът им всъщност.

А съдейки по снимките, гардеробът на Ариадна наистина е огромен. Особено поразителна е колекцията ѝ от рокли, рокли, рокли, поли и подходящи за тях бюстиета. Затова именно изящното момиче от Полша ще бъде нашият "експерт" по женствено облекло.

Попитахме Ариадна как успява да си позволи толкова много дрехи - все пак е все още студентка и едва ли има кой знае какви доходи. "Истината е, че не се налага да харча твърде много пари за това" - отговори ни тя. - "Благодарение на модния ми блог, получавам много дрехи безплатно от различни магазини. Освен това, предпочитам да се възползвам от разпродажби и промоции. Купувам предимно "вечни" дрехи, които никога не излизат от мода, държа на качеството."

Светът на модните блогърки: Изкуството да носиш рокля"С пола или рокля се чувствам женствена, елегантна. За съжаление, в наши дни жените сякаш не предпочитат тези дрехи. А те ни дават много самочувствие и изящество!" - Ариадна
Поинтересувахме се и от спецификите в модните предпочитания на полските дами. Ариадна ни обясни, че в родината ѝ предимно хората от големите градове се обличат наистина модерно. Самата тя живее в такъв град - Познан, един от най-старите и колоритни градове в Полша. "Жените тук показват много различни стилове, но като цяло са подобни на модните течения в другите страни. Такива са ефектите на глобализацията."

Ариадна сподели още, че не се интересува твърде много от конкретните тенденции за определен сезон. Харесва много актуалните разкроени поли и рокли с висока талия, но като цяло ще ни даде съвети, които можем спокойно да прилагаме и в топлите дни след 2014. 

Започваме от обувките. Чаровната модна блогърка ни увери, че ако притежаваме два чифта класически заострени обувки с токчета (в черно и в телесен цвят), ще можем да ги комбинираме с абсолютно всяка рокля или пола. Любимите дамски чанти на Ариадна са типичните за Chanel черни чанти със златна верижка - те също подхождат на повечето женствени тоалети.

Пастелно-дантелена нежност

Светът на модните блогърки: Изкуството да носиш рокля

Ариадна подчерта, че в момента е особено актуално да се носят къси рокли или поли с дълги жилетки или палта. С определен тип дрехи, такава комбинация може да послужи и за пресъздаването на образа на "фаталната жена". Нашата гостенка обаче предпочита далеч по-нежния вариант, в който ефирна лятна рокличка с дантела се съчетава с красива жилетка - и двете в пастелни цветове, но не напълно еднакви.

Светът на модните блогърки: Изкуството да носиш рокля
Ако имате желание, можете да добавите и по-ярък акцент към тоалета в пастелни нюанси - например, дамска чанта (клъч) с винтидж флорални мотиви или привличащ погледа контрастен цвят.

Елегантна изкусителка 

Светът на модните блогърки: Изкуството да носиш рокля

Най-сигурният начин да постигнете едновременно сериозна и смазващо сексапилна визия, е като съчетаете пола тип "молив" с къс топ, който разголва дискретно мъничка част от горната страна на корема. Този аутфит е подходящ и за по-закръглени дами, тъй като пристяга дупето и корема, разкривайки най-фината част от тялото.

Винтидж момиче

Светът на модните блогърки: Изкуството да носиш рокля

Романтична винтидж визия можете да постигнете, като комбинирате разкроена пола с висока талия и нежен топ с флорални мотиви. Препоръчително е долната част на тоалета да бъде едноцветна и цветът да съвпада с някой от основните нюанси в пъстрия принт. С нейните дълги и изящни крака, Ариадна разбира се предпочита да заложи на "мини" вариант. Ако вие обаче не се чувствате толкова уверени в показването на голи бедра, спокойно можете да изберете и дълга пола за същото съчетание.

Светът на модните блогърки: Изкуството да носиш рокля 
Интересно усещане за винтидж се получава и ако прибавим към тоалета колие, ретро чанта и/или широкопола шапка - тези елементи имат способността безотказно да създават чувство за връщане назад във времето.

Светът на модните блогърки: Изкуството да носиш рокля
Ето и винтидж предложенията на Ариадна за по-хладно време. Отново присъстват колието с дълга верижка и ретро чантата. Ако роклята има принт, съчетайте я с непретенциозно кожено яке; ако е едноцветна, можете да освежите тоалета с пъстра жилетка.

Макси рокля за максимална женственост 

Светът на модните блогърки: Изкуството да носиш рокля
Ариадна смята мини полите за особено секси и подходящи за летните горещини. Това обаче не означава, че подценява възможностите на актуалните макси решения. Според нея, дългата пола е загадъчна, елегантна и може да изглежда също толкова секси, ако се комбинира с подходщите елементи.

За безгрижна бохо визия тип "самодива", добавете към лятната макси рокля диадема с цветя. Ако съчетаете дълга до земята пола с елегантен клъч, можете спокойно да посетите официално събитие в този вид. За разходка е по-подходящо да заложите на комбинация с дънково яке и непретенциозна дамска чанта.

Малката флорална рокля

Светът на модните блогърки: Изкуството да носиш рокля

Никой не отрича необходимостта всяка дама да притежава своята любима малка черна рокличка. За лятото обаче е по-важно да си имаме и любима рокличка с флорални мотиви. Ариадна съветва да я съчетаваме с аксесоари, които не се набиват на очи - флоралните мотиви трябва да изпъкват! Добра идея е да се откажем и от бижутата.

Облекло за първа среща

Светът на модните блогърки: Изкуството да носиш рокля

Попитахме Ариадна и кой, според нея, е най-подходящият аутфит за първа среща. "Червена рокля - този цвят е много романтичен и секси!" - бе светкавичният ѝ отговор. - "Съветвам ви да я съчетаете с обувки на токчета. Мъжете ги обожават. Но, преди всичко, бъдете естествени и се усмихвайте!"

Ако сте канени на сватба...

Светът на модните блогърки: Изкуството да носиш рокля

Ето какво би избрала Ариадна и за посещение на сватбено тържество: "разкроена пастелна рокля, клъч и заострени обувки с токчета в телесен цвят, перлени обици".

Завършваме с кратък списък, който нашата нежна гостенка изготви специално за читателките на Jenite.bg. Той описва комбинациите, които е добре да избягваме, ако искаме да впечатлим със стил:

- рокля/пола с дължина под коляното + ботуши до глезена = краката се скъсяват визуално
- чорапогащник с шарки + рокля/пола с шарки = хаос
- пола + туника = безформеност
- макси рокля/пола + макси връхна дреха = твърде макси

Залагайте по-често на рокли, но не забравяйте - една истинска дама умее да бъде женствена и с панталонки!

Светът на модните блогърки: Изкуството да носиш рокля
Благодарим на Ариадна за изключително красивите ѝ съвети! Още визии с поли и рокли можете да разгледате в нашата галерия. А ако имате желание и занапред да сe вдъхновявате от стила на гостенката ни, посещавайте редовно нейния блог Help! I Have Nothing to Wear!

За да следите останалите гостувания в рубриката "Светът на модните блогърки", присъединете се към страницата на Jenite.bg във Facebook!

16 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



2
Не е посочен 27.06.2014|17:55
Леле страхотно разнообразие от рокли и то толкова красиви.
1
Не е посочен 27.06.2014|17:14
Роклята за мен е най-женствената дреха, от която днес се лишаваме заради практична гледна точка.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay