Светът на модните блогърки: Свежи и елегантни визии за лятото

Популярната в цял свят блогърка Уенди Нгуен ще ни покаже какво е актуално в сферата на елегантното облекло

През юни ви представихме новата си рубрика "Светът на модните блогърки". Момичета от цял свят, посветили ежедневието на любовта си към модата, ще споделят с нас вещите си съвети за облекло през лято 2014.

Вече ви запознахме с Виктория Сенер, която живее в Истанбул и е особено популярна с уменията си в съчетаването на свежи принтове. Поговорихме си и с Ариадна от Полша - у нея ни впечатлиха женствените визии с рокли и поли. Атрактивната бразилка Алана Руас пък ни изненада с идеите си за съвременни интерпретации на стиловете бохо и гръндж.

Специалната ни гостенка днес се казва Уенди Нгуен. Милиони почитатели на модата от цял свят посещават нейния блог Wendy's Lookbook, затова решихме, че именно тази чаровна дама с азиатски произход ще бъде най-подходяща за ролята на експерт в Jenite.bg по темата "Елегантно облекло за лятото".

Избрахме Уенди не само заради свежия изискан стил на обличане и позитивната ѝ усмивка. Тя впечатлява най-силно с факта, че със собствени усилия е успяла да си изгради живот-мечта в Лос Анджелис, напук на тежката си съдба като дете.

Уенди разказва, че е прекарала тийнейджърските си години при приемни семейства, разнасяйки малкото си лични вещи в чувал за боклук. Ужасена от перспективата да остане без дом, когато навърши 18, успоредно със занятията в гимназията тя работи на три места. Целта ѝ е да събере средства, с които да може да си позволи колеж и да има къде да живее. Мисията завършва повече от успешно - Уенди се дипломира като психолог и се превръща в самостоятелен млад човек, който умее добре да се грижи за себе си.

След като завършва висшето си образование, нашата гостенка работи като бизнес мениджър в международна банка. Приятелят ѝ Джеймс е софтуерен инженер. И двама обаче мечтаят да се занимават с далеч по-креативна дейност - Уенди иска да бъде актриса, половинката ѝ се увлича по режисурата.

Първоначално Уенди и Джеймс опитват да реализират копнежите си по традиционните, трудни и скучни методи. Тя ходи на прослушвания, той се записва във филмова школа. Междувременно се упражняват, като стартират моден канал в YouTube. Клипчетата, които показват, са заснети в собствената им спалня. Уенди дефилира пред камерата с различни тоалети, а Джеймс комбинира кадрите по интересни за зрителите начини.

Големият успех на двойката идва с видеото "25 начина, по които да носим шал" (25 Ways to Wear a Scarf) - преди няколко години публикувахме този страхотен видеоурок и в нашия сайт. Той се превърна в абсолютен интернет хит, след което Уенди и Джеймс превърнаха своя проект Wendy's Lookbook и в моден блог. Сега чаровната дама обикаля със своя любим фотограф различните щати, за да изнася лекции на модна тематика и да участва в събития. Успоредно с тези занимания, тя работи и като съветник в организации, чиято цел е да помага за развитието на децата в приемни семейства.

След като ви разказахме тази вдъхновяваща история, нека видим и какви тоалети предлага Уенди за топлите дни на 2014. Показаните от нея съчетания са подходящи като за офис и бизнес срещи, така и за специални събития. Или просто за дамите, които обичат да се обличат елегантно, но под това не разбират визия единствено в черно.

Свежо и елегантно №1: Къси панталонки 
Късите панталони са сред последните дрехи, които изникват в съзнанието на повечето жени при споменаването на идеята за елегантно облекло. "Специалитетът" на Уенди обаче са изисканите комбинации именно с тези елементи от гардероба. Особено любими са ѝ съчетанията на къси панталонки със сако и ефирна, закопчана догоре риза с якичка. 

Светът на модните блогърки: Свежи и елегантни визии за лятото
Изобщо, когато комбинирате къси панталони със сако или каквато и да било елегантна блуза, веднага ще излезете от представата за "кежуъл стил" и ще изглеждате официално облечени. Можете да освежите още повече визията с обувки на токчета в ярък цвят - така, както е направила Уенди в последните две снимки от долния колаж.

Светът на модните блогърки: Свежи и елегантни визии за лятото
Подчертано елегантни и красиви са съчетанията на къси панталонки със сако и топ с пеплум (разкрояване под кръста).

Светът на модните блогърки: Свежи и елегантни визии за лятото
Ако целите малко по-небрежна визия, Уенди съветва да комбинирате тоалета с не чак толкова елегантна чанта във винтидж стил.

Светът на модните блогърки: Свежи и елегантни визии за лятото
Същите тези къси панталонки, които носите в офиса, могат да бъдат подходящи и за разходка през уикенда. Просто трябва да ги съчетаете с небрежна романтична блуза, вместо със сако.

Светът на модните блогърки: Свежи и елегантни визии за лятото
Свежо и елегантно №2: Гащеризон 
Разбира се, тук не става въпрос за модерния преди време дънков гащеризон. Още миналото лято особено актуални станаха дългите летни гащеризони от лек плат. За предпочитане е високата талия, там се поставя и подходящ колан. С една такава дреха доброто впечатление, което ще направите, е гарантирано.

Светът на модните блогърки: Свежи и елегантни визии за лятото
Свежо и елегантно №3: Топ с черно-бели райета
Раираната блуза е вечна класика, но в последно време изживява поредния си възход. Особено актуално решение е черно-белият топ да бъде с дължина над пъпа и да се комбинира с панталони или поли с висока талия.

Светът на модните блогърки: Свежи и елегантни визии за лятото

Свежо и елегантно №4: Визия в стил Кари Брадшоу 
Сред любимите дрешки на Уенди попадат и разкроените миди поли в ярки цветове. Най-добре и най-елегантно изглеждат, ако се комбинират с клъч вместо дамска чанта с презрамка и обувки с тънки токчета.

Светът на модните блогърки: Свежи и елегантни визии за лятото 
Ако не държите да привличате всички погледи с яркостта на облеклото си, можете да заложите на подобна визия, но с пола в по-неутрален цвят.

Светът на модните блогърки: Свежи и елегантни визии за лятото
Свежо и елегантно №5: Пола тип "молив" 
От няколко години насам тя отново е символ за строга елегантност и едновременно с това - за сексапил. Най-разпространени у нас обаче са черните поли тип "молив", а те не са подходящи за лятото. Уенди предлага доста по-раздвижени варианти.

Светът на модните блогърки: Свежи и елегантни визии за лятото
Свежо и елегантно №6: Лятна рокля 
Рокличките с флорални мотиви са много красиви, но обикновено не изглеждат твърде елегантни. Затова, ако искате да постигнете цветна, но малко по-строга визия, заложете на пъстър принт с геометрични или етно елементи, които не са цветя. На снимката по-долу ще видите и как Уенди демонстрира друг голям хит - дамският винтидж велосипед

Светът на модните блогърки: Свежи и елегантни визии за лятото
Ето и две свежи предложения с едноцветни летни рокли:

Светът на модните блогърки: Свежи и елегантни визии за лятото
Свежо и елегантно №7: Туника + клин 
Тази комбинация също е сред най-актуалните напоследък, но понякога изглежда твърде небрежно. За да избегнете този ефект, изберете туника с нежна дантела и клин (или скини дънки) в пастелен цвят. 

Светът на модните блогърки: Свежи и елегантни визии за лятото
Благодарим на Уенди Нгуен за нежната елегантност, с която ни зарази! Още от нейните стилни визии можете да видите в нашата галерия.

Ако тази статия ви е харесала и не искате да пропуснете останалите гостувания в рубриката "Светът на модните блогърки", присъединете се към страницата на Jenite.bg във Facebook!


15 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



3
Не е посочен 11.07.2014|16:49
Обожавам лятото , шарените дрехи , плажовете , флиртовете ... всичко свързано с лятото е страхотно
2
Не е посочен 11.07.2014|16:48
Лятото винаги залагам на свежа визия , за това и лятото ми е любим и цветен сезон
1
Не е посочен 11.07.2014|16:19
Много приятни визии наистина летни , но и много стилни
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay