Трикове за прикриване на несъвършенства чрез роклята

Важно е да изберете точния модел за вашата фигура

Трикове за прикриване на несъвършенства чрез роклята

Обещахме, че в рамките на нашата тема на месеца "Приказен бал с малък бюджет" ще дадем на тазгодишните абитуриентки полезни идеи, които ще им помоднат да изглеждат ефектно в дългоочакваната вечер, без да прахосат цяло състояние по нея.

Разбира се, от съветите могат да се възползват и всички останали дами, на които им предстои важно за тях събитие.

Няма спор, че роклята е важна героиня в един бал. Най-важната героиня обаче сте вие. Не трябва да избирате просто дреха, която ви е накарала да се влюбите в нея от витрината или каталога. Това може да ви струва много пари, а крайният резултат да не изглежда добре. Колкото и да е красива роклята, тя не може да стои перфектно на всяка фигура.

И обратното - ако си намерите тоалет, който подчертава всички ваши индивидуални "съвършенства" и скрива несъвършенствата, околните ще бъдат възхитени. Няма дори да се сетят да ви питат за цената. А и да го направят, ще останат още по-впечатлени от умението ви да изглеждате прелестно без много финансови усилия.

Истината е, че ако се увиете в парче плат по правилния начин, то може да ви стои по-добре и от най-луксозната рокля. Затова сега ще посочим основните елементи в модела на дрехата, които подхождат на определени специфики във формата на тялото.

Пълни ръце
Ако не искате вниманието да попада върху частта между лакътя и рамото, може би не е добра идея да носите бюстие. И все пак, то е за предпочитане пред варианта с някакъв вид къси ръкави, които свършват точно насред най-пълната част от ръката. "Балонестите" ръкави също са много лоша идея – само ще добавят допълнителен обем в нежеланата област.

Ако въпреки всичко искате ръцете да бъдат голи, най-подходящо е да изберете рокля с изрязани ръкави. Така рамото се открива изцяло и ръката се издължава визуално.

Друга много добра идея са дългите ръкави (до лакътя или китката, зависи колко голяма част искате да скриете) от дантела или полупрозрачен плат. Те могат да изглеждат достатъчно ефирни, така че роклята да не прави впечатление на консервативна и да не си личи, че нарочно не сте се разголили. В никакъв случай обаче въпросните ръкави не трябва да са твърде прилепнали и да стягат кожата.

Трикове за прикриване на несъвършенства чрез роклята
Малки гърди
Вие спокойно можете да заложите на бюстие. Няма да имате проблеми с презрамки на сутиен, освен това то ще пристегне бюста ви и ще го направи да изглежда възможно най-голям. По-добре роклята да не бъде с презрамки тип "паднало рамо" – разположени са по хоризонтала и развалят ефекта от повдигането. Тъничките презрамки тип "спагети" са чудесни за вас.

Най-добрият начин за визуално уголемяване на бюста е наличието на къдрички, пайети и други пищни елементи върху него. Това работи особено добре, ако останалата част от роклята е изчистена.

Трикове за прикриване на несъвършенства чрез роклята
Тежък бюст
В чисто визуално отношение, големите гърди изглеждат най-елегантно с деколте във формата на буквата "V”. To позволява да покажете женствените си форми, но по леко завоалиран начин, без да ги навирате в очите на околните. Лошото на големите гърди е, че дори да не сте пълна, той ви кара да изглеждате някак едра. Споменатият тип деколте чудесно тушира този ефект.

Дори да не се съобразите с горепосочения съвет, задължително изберете рокля, която ще ви позволи да сложите сутиен с презрамки. Нищо друго не може да повдигне тежкия бюст достатъчно красиво и да го задържи достатъчно здраво, така че да не се налага да подръпвате горната част от тоалета си цяла нощ. Роклята с асиметрично деколте и различни по вид презрамки е чудесно решение – моделът е много ефектен и в същото време позволява да скриете добре презрамките на сутиена.

Трикове за прикриване на несъвършенства чрез роклята
Коремче и паласки
Ако не са силно изразени, достатъчно е да внимавате с плата на роклята. Лъскавите материи, както и набръчканите такива, ще подчертаят всяка гънка, която не си харесвате!

В случай, че държите напълно да прикриете тази част от тялото си, изберете рокля, която се разкроява под бюста. Платът ще пада свободно надолу, така че конкретните очертания на корема и таза ви изобщо няма да се виждат. Добър визуален ефект дава и по-широкият колан под бюста, но внимавайте да не е твърде стегнат.

Трикове за прикриване на несъвършенства чрез роклята
Плоско дупе
Пола тип "камбана" не подчертава формата на дупето, така че може да прикрие както твърде голямото, така и твърде малкото такова.

Прилепналата рокля също може да добави обем по впечатляващ начин. Идеалният модел за тази цел е тип "тромпет" с разкрояване точно под дупето.

Трикове за прикриване на несъвършенства чрез роклята
Къси крака
Логично е, че в този случай отново е подходящо да се прибегне до разкрояване или коланче под бюста. То автоматично издължава визуално краката.

Силно препоръчително е полата да бъде с дължина над коляното. Ако все пак много държите на по-дълга рокля, обмислете асиметричен вариант с лек плат - така краката все пак остават на показ.

Трикове за прикриване на несъвършенства чрез роклята
Aко статията ви е харесала и искате да следите останалите материали от "Приказен бал с малък бюджет", станете част от Jenite.bg във Facebook!

42 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



21
Не е посочен 29.04.2014|19:32
Много полезни съвети, Благодаря
20
Не е посочен 22.04.2014|15:29
Точно така - роклите разкрояващи се под бюста успяват да скрият тлъстините по корема и изглежда естетично.
19
Не е посочен 17.04.2014|19:45
Много полезно и актуално е,точно преди баловете.
18
Не е посочен 17.04.2014|17:15
Много добри съвети, ако човек иска да изтъкне положителните си качества и преимущества.
17
Не е посочен 17.04.2014|16:11
Много интересна статия с много полезни трикове.
16
Не е посочен 17.04.2014|14:41
Най-лошото е, че често тези несъвършенства вървят в комплект, но въпреки това супер полезна статия.
15
Не е посочен 17.04.2014|14:15
добри съвети
14
Не е посочен 17.04.2014|08:19
Съветите и идеите ще са от полза за всяка една дама.
13
Не е посочен 16.04.2014|19:03
Не е разбира се,всичко трябва да се съобразено с фигурата.
12
Не е посочен 16.04.2014|19:02
Определено са много ефективни.
11
Не е посочен 16.04.2014|17:26
Повечето момичета залагат на супер разголени рокли, които разкрита всичко, а за мен това не е добър вариант.
10
Не е посочен 16.04.2014|17:19
Много полезни съвети, предстои ми да си купувам рокля за сватба;)
9
Не е посочен 16.04.2014|16:17
Хубаво е да се има предвид това, тъй като често момичетата не ти вземат предвид и после изглеждат нелепо на бала си.
8
Не е посочен 16.04.2014|16:02
добри съвети за роклите :)
7
Не е посочен 16.04.2014|15:53
Прекрасни съвети! За мен това е ключът към това момичета да изглеждат добре и да се чувстват добре на този ден.
6
Не е посочен 16.04.2014|15:10
Триковете са любопитни .
5
Не е посочен 16.04.2014|14:56
добре е да се знае,а и не е нищо ново :)
4
Не е посочен 16.04.2014|14:30
полезни съвети,които абитуриентките изобщо няма да вземат под внимание и ще приличат отново на чудовища :)
3
Не е посочен 16.04.2014|13:04
Това са много полезни съвети. Нека абитуриентките се съобразят с тях.
2
Не е посочен 16.04.2014|08:31
Това са едни много добри трикове, от които могат да се възползват абитуриентите.
1
Не е посочен 15.04.2014|17:32
Браво, страхотни съвети за това на какви тоалети да заложат младите момичета, така че да не се притесняват от визията си.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay