Авантюристично пътешествие по следите на морските фарове в България

Предприето от една изключителна дама - Бела Бенова!

Авантюристично пътешествие по следите на морските фарове в България

Знаете ли колко морски фарове има по българското крайбрежие? И колко кътчета в страната ни са все още неизследвани?

Подобни въпроси си задава Бела Бенова - фотограф с приключенски дух и жажда за пътуване. И потегля на пътешествие, чиято цел е да обиколи всички морски фарове на българска територия.

Без никаква изненада, след това красиво и спретнато приключение, Бела решава да разкаже за него и пише цяла книга с впечатления, озаглавена "По пътя на пулсиращата светлина”.

Колегите от peika.bg се срещнаха с авантюристичното момиче, за да научат от първа ръка тайните на един "съзерцател и мечтател”, както сама се определя младата дама.

Как се появява идеята за пътешествието, а след това и за книгата? Съвсем неочаквано, но в същото време някак естествено. Бела споделя, че в един юнски ден за момент се сеща за фара на вълнолома в родния ѝ град Варна. Така се запитва къде другаде има такива фарове и защо пък да не ги заснеме. Като за целта грабва колелото и се отправя на път.

Авантюристично пътешествие по следите на морските фарове в България

Години по-късно описва емоциите и впечатленията си в книга, като освен за пътешествието на българска земя, разказва и за пътуванията си до различни държави по света. Където отново задължителна дестинация са... морските фарове!

Кое е най-интересното откритие, на което се натъква младият изследовател, коя е гледката, която най-много я впечатлява, и кой е моментът, в който си казва "Иска ми да се откажа”, разберете, като прочетете материала Бела Бенова: Пътешествие по следите на морските фарове в peika.bg!

3 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay