1 октомври е международен ден на музиката

Софийската опера представя операта „Травиата” от Джузепе Верди

1 октомври е международен ден на музиката

По случай Международния ден на музиката, Софийската опера предлага на своите верни приятели специален подарък - възможността да гледат вълнуващата постановка на операта "Травиата” от Джузепе Верди.

На сцената гостува за първи път като Виолета Валери талантливото сопрано Ирина Жекова. Участват и: Цвета Сарамбелиева, Иванка Нинова, Даниел Острецов, Бисер Георгиев, Хрисимир Дамянов, Димитър Станчев, Стоил Георгиев, Ангел Христов. С балета, хора и оркестъра на Софийската опера. Диригент е Велизар Генчев.

Празникът продължава и на 2 октомври отново с шедьовъра на Верди "Травиата”. В ролята на Виолета Валери приятелите ни ще видят известното сопрано от Албания Рамона Туломани. Като Алфред ще се изяви тенорът от Украйна Михайло Малафий. Зад гърба си и двамата имат много участия в Европа. Наскоро Туломани беше избрана от Светия престол да пее на канонизацията на майка Тереза в Рим. Освен албанката и украинеца в "Травиата” участват: Благовеста Мекки-Цветкова, Пламен Папазиков, Хрисимир Дамянов, Петър Бучков, Стоил Георгиев, Ангел Христов и др. С балета, хора и оркестъра на Софийската опера. Диригент е Велизар Генчев. Режисьор на "Травиата” е Пламен Карталов.

Източник: БГНЕС

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay