Blue ще представят Великобритания на Евровизия

Blue на Евровизия

Позабравената британска група Blue ще представи страната си на музикалния конкурс "Евровизия", който предстои да се проведе в Германия.

 

Blue са четиричленна момчешка банда, създадена през 2001. Първият им успех в британските чартове бе благодарение на кавъра на класическия хит на Елтън Джон "Sorry seems to be the hardest word", като дори сър Джон участваше в песента им. Скоро след това - през 2005 г. участниците в групата се заеха със соло проекти, но преди малко повече от година се събраха отново. За цялата си досегашна история музикантите от Blue са продали около 9 милиона свои записа.

 

Трима от четиримата изпълнители така или иначе са свързани с "Евровизия": някои са помагали на участници от британска страна в конкурса, други са били автори на музика и текстове към песни-претенденти за него, а един от групата е бил член на журито за подбора на британските конкуренти.

 

"За пръв път в историята Обединеното кралство изпраща на европейския песенен конкурс известна и успешна на международната сцена група и ние призовававаме цялата страна да поддържа Blue, се казва в съобщението на британската радиоразпръсквателна корпорация. Знае се, че музикантите ще изпълнят на конкурса в средата на май в Дюселдорф песента "I Can".

 

Предстои Blue да участват и в снимките на филм за подготовката си за участие в "Евровизия". Той през април ще бъде излъчен по BBC One - каналът, който ще предава пряко и финала на конкурса.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay