Акага представиха България и себе си на Eurosonic 2011 в Холандия

Акага по света и у нас

Фюжън бендът Акага се завърна от холандския град Грьонинген, където представи България на престижния форум Eurosonic 2011. Всяка година на музикалния фестивал се събират десетки изпълнители и групи от цяла Европа, което го превръща в едно от най-значимите събития за срещи и дискусии в музикалната индустрия с фокус върху европейските фестивали, турнета, изпълнения на живо и медийни събития. За 4 дни на Eurosonic се събират над 3000 музикални професионалисти, представени в 150 панела, 260 концерта и шоупрограми.

 

За участие в тазгодишното издание Акага се класираха след като спечелиха конкурса на БНР "Златна пролет", със съвместната си песен с Братя Мангасарян "Спомена за руската зима".

 

В репертоара си за Eurosonic 2011, Акага бяха включили най-големите си хитове - "Jazz is a Theacher", "Get A Funky", "Cuba Libre", "Вали" и "Има-нема". В шоуто се включи и техният близък приятел Mellow Mac. Холандският MC е добре познат на феновете на групата с участието си в два от големите им концерти през последните години - "Акага и приятели" в Зала 1 на НДК през 2008 г. и "Ретро концерт" в Зала България през 2010 г.


"Акага направиха страхотно шоу. Публиката толкова ги хареса, че в един момент се качи при тях на сцената и се получи невероятен джем сешън", разказа Хелия Чавдарова, продуцент на програма Хоризонт, която присъстваше на фестивала.

 

EuroSonic 2011 в числа:

18 000 посетители
3 000 музиканти
260 концерта и шоу програми
150 панела и срещи между професионалисти
25 радиостанции, членове на European Broadcasting Union (EBU)
60 фестивала от програмата European Talent Exchange Programme (ETEP) - Европейска програма за обмен на таланти
400 европейски фестивала
200 журналисти
35 националности

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay