Музиката оживява в света на комиксите

Художниците на списание "Дъга" вдъхват живот на основните симфонични инструменти, рисувайки техните истории в рамките на Фортисимо Клас комикс

Музиката оживява в света на комиксите

Комиксите на художниците на култовото списание "Дъга” засвирват в тона на симфоничната музика. Това се случва, благодарение на Фортисимо Клас, националната образователна програма по класическа музика за деца в четвърти клас.

С таланта си Петър Станимиров, Евгений Йорданов, Димо Стоянов, Румен Чаушев, Валентин Ангелов и Владимир Коновалов вдъхват живот на основните симфонични инструменти - цигулка, виолончело, ударни, тромпет, валдхорна, контрабас, флейта и китара - рисувайки техните истории.

Комиксите представляват поредица, предназначена за часовете по музика на четвъртокласниците и вписваща се чудесно във философията на Фортисимо Клас за лесно и забавно учене. Проектът, който се осъществява за трета поредна година, има за цел да събуди интереса на българските ученици към класическите музикални инструменти.

"Харесахме идеята за комикси, защото това е жанр, който децата обичат и споделят помежду си. Фортисимо Клас е програма, създадена за ученици в преходния четвърти клас - до вчера си имал един учител, от утре учителите стават много, а животът в училище - различен.

В часовете, които организираме съвместно с учителите по музика на много училища в цялата страна, искаме да запазим настроението за игра и усещането за интересно учене "по детски”. Уроците ни не са типични - обикаляме България с млади класически музиканти, избрали тази професия от любов към музиката.

Те влизат в час по музика, за да запознаят деца на 10 години с основните симфонични инструменти и го правят с желанието да превърнат това запознанство в необикновено преживяване. Така че поредицата от комикси чудесно се вписа в нашата философия за лесно и забавно учене” - споделя Хари Ешкенази, директор на Фортисимо Клас.

Музиката оживява в света на комиксите
Ако искате да научавате за още хубави инициативи, случващи се по света и у нас, присъединете се към Jenite във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



6
Не е посочен 20.02.2014|18:08
Много са готини, забавни и образователния тия комикси.
5
Не е посочен 20.02.2014|08:56
Интересно са се получили комиксите.
4
Не е посочен 19.02.2014|18:18
Интересно как успяват да съчетават два жанра в едно, яко!
3
Не е посочен 19.02.2014|15:43
Много са добри обаче! Наистина оригинално са ги измислили.
2
Не е посочен 19.02.2014|15:30
Хах, интересникомикси .
1
Не е посочен 19.02.2014|13:58
много интересни комикси :)
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay