Нов музей на Бийтълс приютява най-голямата фен колекция в света

Бийтълс в Буенос Айрес

Музей, посветен на легендарните Бийтълс, беше открит в столицата на Аржентина Буенос Айрес. Смята се, че в него е събрана най-голямата колекция от предмети, свързани с великолепната четворка. Името му е Beatle Museum и от първите дни на новата година стои гордо на Avenue Corrientes, привличайки музикални фенове от цял свят.

 

Чек, подписан от барабаниста Ринго Стар, "автентична" перука на Бийтълс и тухла от Кавърн Клуб в Ливърпул, от който тръгва славата на британската група, са част от общо 2 200 предмета, изложени в музея. 

 

Колекцията е предоставена от Родолфо Васкес и буквално е труда на живота му, защото 53-годишният счетоводител станал фен на Бийтълс когато бил на 10 и оттогава е събрал над 8 500 записа, кукли, игри и всякакви предмети, свързани с любимците му. Страстта му към групата пламнала, когато получил албума им "Rubber Soul" от 65-та и по специално, благодарение на песента "In my life", която и до днес е любимото му парче.

През 2011 година Родолфо Васкес бе включен в книгата на Гинес като притежател на най-голямата Бийтълс-колекция в света.

 

Васкес твърди, че не знае на каква сума възлиза частната му колекция, която включва също и обложки на албуми, автографи, играчки, оригинални снимки, концертни програми и чаши и чинии с ликовете на Джон Ленън (1940-1980), Джордж Харисън (1943-2001), Пол Маккартни (1942) и Ринго Стар (1940). Фенът се е сдобил дори с копия от актовете за раждане на любимците му и с кутия за презервативи с имената на Ленън и Йоко Оно.

 

Музеи на легендарната банда вече има в Ливърпул, Великобритания и Хамбург, Германия, в които също са изложени предмети от живота на членовете на групата. Любопитно около новия музей е, че самите Бийтълс никога не са изнасяли концерт в Аржентина. За сметка на това Васкес организира всяка година състезание, наречено "Beatle Week", по време на което кавър банди от Латинска Америка свирят парчета на Бийтълс, а най-добрите имитатори получават шанса да се явят на музикалния фестивал в Ливърпул.

 

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay