Психеделично пътешествие с вълшебните песни на Lamb

Мястото е Студио Орфей, датата - 8 март!

Психеделично пътешествие с вълшебните песни на Lamb

Новият албум на Lamb влиза под кожата още с първите звуци, които ще ви отведат на психеделично пътешествие из дълбините на вашата душа. Всяка песен от Backspace Unwind гали възприятията със своята меланхолична, но чувствена мелодия.

Трип хоп дуото поема разходите по своята дейност изцяло, за да си осигури пълна творческа свобода. Независимата банда издаде шестия си албум, който може да бъде поръчан от официалния им канал в iTunes Store, на 13 октомври 2014. А съвсем скоро ще го представи пред българската публика!

Плановете ви за 8 март може (направо трябва!) да включат и посещение в Студио Орфей, за да усетите красотата на тяхната музиката. Чуйте Lamb на живо и прекарайте една незабравима вечер!

Лу Роудс и Анди Барлоу черпят вдъхновение за новите си песни като се отправят на пътешествие в Индия. След това прекарват доста време в студио, но най-накрая успяват да реализират албума тъкмо по начина, по който са си го представяли през цялото време - изпълнен с непознато звучене и музикални експерименти.

Едно от първите парчета, записани от дуото, е едноименното "Backspace Unwind". То напомня по нещо на техния раздвижен трак от преди няколко години - "Sugar 5". Подвластно на сигналите, изпращани от мозъка, тялото ви няма как да остане безразлично към тези звуци. 

Песента, с която започва албума - "In Binary" - цели да изпрати съзнанието на слушащия в друго измерение, където асоциациите са свободни, а медитацията - възможна. За "Shines Like This" пък Лу казва, че не бива да търсим смисъла само в думите, защото той може да се крие и между редовете. 

Можем да продължаваме със сухите описания, но в момента слушаме Backspace Unwind за пореден път и май е най-добре сами да усетите техните послания. Космос, вълшебство, любов, свобода - тези на пръв поглед съвсем различни теми създават едно красиво цяло, ако успеете да чуете емоционалния разказ на Lamb със сърцето си.

Билетите, закупени от магазин "Яко" (ул. "Граф Игнатиев" 43) са на цени 30/35 лв. 
Стандартните билети са в мрежата на Eventim на ценa от 45 лв.

За повече информация посетете Facebook страницата за концерта на Lamb!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay