Мусака с патладжани

Нещо наистина много вкусно

Мусака с патладжани

Днес ще ви предоставим рецепта за обичаната от всички мусака, но с патладжани. Ще ви бъдат необходими:

  • 4 патладжана
  • 200 мл. Доматен сок
  • 200 гр. Прясно козе сирене
  • 80 гр. Бяло сирене
  • 2 супени лъжици настърган пармезан
  • 1 супена лъжица мляко
  • 2 супени лъжици зехтин
  • няколко листа босилек
  • 1 чаена лъжичка кимион на прах
  • сол, черен пипер

Включете фурната на 200 градуса да загрява.

Измийте и обелете патладжаните и ги нарежете на ивици по дължина. Запържете ги в тиган с олио.

В купа смесете козето сирене, кимиона, босилека. Разбъркайте и овкусете със сол и черен пипер.

В друга купа смесете бялото сирене, пармезана, млякото.

В тава започнете да нареждате композицията. Намажете тавата хубаво със зехтин и започнете да слагате ред патладжани, отгоре доматения сос и сместа с козето сирене, отгоре отново ред патладжани и завършете със сместа с бялото сирене.

Запечете за около 30 минути.

Приятен апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay