Най-вкусните сладоледи по света

Нищо не може да се сравни с това сладко изкушение

Най-вкусните сладоледи по света

Повечето хора смятат, че сладоледът е невероятно изобретение с привлекателен външен вид и различни аромати. Деца и възрастни го обичат и нищо не може да се сравни с този полу-замръзнал сладък вкус.

Сладоледът е разпространен по целия свят, но в различните страни се приготвя и предлага по различен начин. Ето и най-вкусните от тях. 

Италия-Gelato

В Италия сладоледът е с висока плътност и по- силен аромат. Позволява смесването на различни вкусове в една чаша, без това да навреди на някои от ароматите.

Япония- Mochi

Това е лепкав ориз, направен на топка и пълнен с различни вкусове сладолед. Покрит е с тънко бяло брашно. Ще се наситите на вкуса само от две хапки.

Аржентина- Helado

Смята се, че това е най- вкусният сладолед в света. Много прилича на италианското gelato, но разликата е в обилното количество карамел, с който се приготвя.

Малайзия-Ае Kacang

Тъй като там е много горещо, хората са изключително креативни и си правят воден лед, който е с много ярки цветове. Смесват алое, кондензирано мляко, царевица, палмови плодове и други с вода и после замразяват кубчетата.

Турция-Dondurma

Традиционният сладолед на Турция се нарича Dondurma. Той има силна гъвкавост и меки вкусове, които привличат всеки турист. С лепкава текстура е и се размразява много лесно.

Германия-Spaghetti-EIS

Трябва да бъдете внимателни, когато се храните в Германия и си поръчвате Spaghetti-EIS, което всъщност е сладолед. Направен е от ванилов сладолед и картофи на прах, залива се с конфитюр от ягоди и бял шоколад. Източник: БГНЕС

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay