Най-добрите маски против черни точки, които можете да си направите сами

Най-добрите маски против черни точки, които можете да си направите сами

Черните точки не ни вредят по никакъв начин, но са изключително досадни и развалят добрия външен вид. Една от главните цели на повечето жени е да намерят ефективен метод да се отърват от досадните черни точки. 

Всички отчаяно търсим "лек" за тези досадни черни точки, но може да се окаже, че домашно приготвените маски са по-ефективни от всички продукти за грижа за кожата. 

Глинена маска

Глинените маски може да изглеждат остарели, но те наистина са ефективни. Глината представлява естествени, фино смлени скални материали, богати на минерали, които са силно абсорбиращи. Когато се прилага върху кожата, глината изсмуква излишните масла, както и тези, които се намират във фоликулите ви, за да причинят черни точки.

За да направите такава маска у дома, комбинирайте една чаена лъжичка глина с една чаена лъжичка ябълков оцет и няколко капки масло от чаено дърво. Нанесете върху областите с черни точки на чисто лице и оставете за 10 минути, преди да изплакнете с топла вода.

Аспирин

Аспиринът съдържа "братовчед" на салициловата киселина, която е една от най-ефективните лечения за черни точки, които имаме. Това също е ефективно лечение за големи пъпки, така че ако все още не сте опитали, време е! 

За да си направите маска с аспирин, вземете аспирин от аптеката (бял). Стрийте около три до пет аспирина и след това го разбъркайте с достатъчно топла вода, за да образувате гъста паста. Нанесете го върху засегнатата област и оставете за пет до 10 минути, докато не изсъхне. След това го измийте с топла вода. 

Но сериозно, не правете това: 

Бъдете внимателни! Ако една черна точка не излиза лесно, просто я оставете на мира. Ако окажете прекалено голям натиска, можете да си навредите. 

Що се отнася до инструментите за черни точки, оставете ги на специалистите. Не всеки може да работи с тях. 

0 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay