Най-клишираните снимки в Instagram

Какви кадри да НЕ правите, ако искате да сте оригинални

<p>Снимките в колажа са доста оригинални. За съжаление, повечето Instagram кадри увековечават обекти и сцени, които са били заснети от милиони хора преди това.</p>

Снимките в колажа са доста оригинални. За съжаление, повечето Instagram кадри увековечават обекти и сцени, които са били заснети от милиони хора преди това.

Страстта към воайорството е в основата на манията по Instagram. Тази социална мрежа позволява на хората да надникнат в чуждия живот и да станат съпричастни с нечии ежедневни дейности като спане, ядене, спортуване и работа.

Ако и вие сте сред пристрастените към правенето на квадратни снимки със смартфон, можем да се обзаложим, че сте снимали поне половината от описаните обекти. Снимките с филтър са много красиви, но за съжаление, тази услуга е толкова масова, че почти всеки кадър си е чиста проба клише.

Ето кои са най-често срещаните Instagram снимки, които някога, в зората на социалната мрежа, сигурно са били смятани за оригинални.

Вещи
Хиляди потребители качват ежедневно снимки на чисто новите си и скъпи придобивки, които демонстрират техния изискан и луксозен начин на живот. Обикновено целта на тези кадри е някой, който очевидно е издигнал материалното на пиедестал, да се похвали колко е богат и успял. Обувки, маникюр, лаптоп, кола, дрехи - всичко ново се снима и се публикува в Instagram.

Най-клишираните снимки в Instagram

Кафе
За пристрастените към кафето то може да доведе до истинска еуфория. Топлата напитка действа ободряващо и енергизиращо, а явно именно в този момент хората са най-склонни да извадят смартфона си, за да направят няколко портрета на чашата с кафе.

Най-клишираните снимки в Instagram

Алкохол
Нали знаете, че има определен тип хора, които се напиват, само за да изброяват на следващия ден какво и по колко са пили. Е, точно тези хора снимат чашите с уиски, чашите с водка, чашите с коктейли… И придружават лишените от смисъл кадри с някоя дълбокомислена фраза, като например "lo6o li ni eeeee”.

Най-клишираните снимки в Instagram

Селфита в огледало
Огледалата в тоалетните на ресторанти, клубове, барове и молове обикновено са комбинирани с приглушена светлина, която кара всеки да изглежда доста добре. Вдъхновени от собствената си красота, хиляди потребители си правят такива селфита. И не разбират, че това вече се е превърнало в синоним за скучна и клиширана снимка.

Най-клишираните снимки в Instagram

Храна
Супи, манджи, десерти - всичко изядено първо се документира. Не е ясно откъде идва тази страст за споделяне на храната, която консумира всеки индивид с акаунт в Instagram. Факт е обаче, че и най-заклетите врагове на снимките, лишени от смисъл, се изкушават да щракнат огромната мелба с красива декорация и да я споделят с приятелите си.

Най-клишираните снимки в Instagram

Маникюр и прическа
Понякога тези елементи влизат в кадър уж случайно, а друг път са причината изобщо да се прави снимка. Тези кадри са ежедневие за дамите, които всяка седмица имат час в салона за красота и нямат търпение да се похвалят с новата си ултрамодерна визия.

Най-клишираните снимки в Instagram

Деца
Дете яде. Дете спи. Дете се усмихва. Да, малчуганите наистина са много сладки, но някои родители качват подобни една на друга снимки на своите наследници на всеки час.

Най-клишираните снимки в Instagram

Животни
Положението е същото, както при децата - домашните любимци на някои хора постоянно са обект на снимане. Instagram снимките на кученца и котенца, които спят или се взират в камерата на смартфона, със сигурност се увеличават с няколко хиляди на ден.

Най-клишираните снимки в Instagram

Залези
Скривайки се, слънцето ни напомня, че природата притежава необятна красота. Ала този момент може да се изживее без да бъде увековечен на снимка. Най-странно е, когато някой качи такъв кадър с половинката си. Вместо да се любуват на споделения романтичен миг, те се снимат за Instagram...

Най-клишираните снимки в Instagram

Ако все пак храните някакви симпатии към социалните мрежи, може да се присъедините към Jenite.bg във Facebook!

9 8
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay