Най-необходимите вещи, които да вземете в родилното

Какво да вземете със себе си в болницата, когато ви предстои най-щастливото събитие

Най-необходимите вещи, които да вземете в родилното

Всичко е нормално и сте навлезли в 35-36-a гестационна седмица. Настъпил е моментът, в който трябва да си набавите необходимите дрешки и вещи за бебето и да приготвите своя багаж за родилното.

Всяка държавна болница си има изисквания за това какво да занесе бъдещата майка, освен ако не сте избрали да раждате в частна клиника - там вече е различно.

Ако сте предпочели първия вариант, определящ фактор е и как ще раждате - дали нормално, или секцио. Това е от голямо значение от гледна точка на психичната ви нагласа. От това зависи колко време ще трае престоят ви и дали ще ви дадат веднага бебето.

Едно от първите неща, които трябва да сложите в сака, е помпата за кърма. Тя ще ви е от голяма полза, тъй като в първите дни след раждането кърмата ви няма да е регулирана и ще се наложи малко помощ от ваша страна с цел предотвартяване запушването на каналите.

Необходими са ви още два броя нощници, а не пижами. Вземете със себе си всички продукти, свързани с ежедневната ви хигиена, както и няколко различни по големина кърпи.

Независимо от сезона, в който ще раждате, един халат ще ви е от полза. С него лесно ще се придвижвате из отделението за свиждане с близките, без да се притеснявате от небрежния си вид.

Не подценявайте факта, че минималният ви престой ще е 3 дни и 5 при секцио, така че зарядните за любимите ви джаджи също трябва да присъстват в багажа.

Ако прецените, че ще ви е нужен, си купете и сутиен за кърмене. Под ръка трябва да са ви и нужните документи, които изисква болницата за самото раждане.

Вземете със себе си достатъчно количество големи дамски превръзки и мокри кърпи. Веднага след раждането се появяват лохии – кръвотечение, което продължава до месец и пречиства тялото.

Пакетът с памперси и хигиенни кърпи за бебето са задължителни. Крем за разранени зърна също ще ви е от голяма нужда, тъй като в първите дни, докато намерите най-подходящата поза за кърмене, може да получите наранявания.

Добре е да вземете и фотоапарат, за да запечатате първите ви моменти с появилото се на бял свят мъниче!

За още статии на тема "Бременност и раждане" станете част от Jenite.bg във Facebook!

4 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



4
Не е посочен 17.03.2014|15:00
Полезни съвети, макар че то понякога идва непредвидено и по-рано.
3
Не е посочен 17.03.2014|09:52
Ако се наложи някога ще имам това в предвид.
2
Не е посочен 15.03.2014|11:29
:) да, и аз си мисля дали да не измъкна целия гардероб за 2 дена! халат чак да нося, ходих си по нощницата :Р
1
Не е посочен 14.03.2014|21:36
От полза ще е тази информация за бъдещите майки.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay