5 здравословни причини да пиете кафе всеки ден

Освен вкусно е и много полезно

5 здравословни причини да пиете кафе всеки ден

Кафето е една от най-важните напитки и любимата на много хора. Особено ако е приготвено добре, кафето е още по-изкушаващо. Освен че е вкусно, кафето има и много ползи за здравето. Ако искате да пиете по 2-3 чаши кафе на ден, най-добрият начин е да си го приготвяте вкъщи. Можете да си вземете кафе машина, но много внимателно изберете такава, която да отговаря на нуждите ви. И все пак, ето 5 причини, поради които е добре да пиете кафе:

1. Подобрява настроението

Кофеинът в кафето е добър в увеличаването на допамина. Това химично вещество е известно като "чувствам се добре" химикал. Няколко чаши кафе всеки ден, ще ви помогнат да се чувствате по-малко депресирани и много по-щастливи. Всъщност, чаша кафе рано сутрин или след работа ще помогне за подобряване на настроението ви.

2. Съдържа някои невероятни хранителни вещества

Кафето е добър източник на много необходими хранителни вещества за тялото. Някои от хранителните вещества, намерени в организма, включват манган, витамини В5, ВЗ и В2, калий и магнезий. Учудващо е, че кафето също е добър източник на антиоксиданти, които вашето тяло изисква, за да се бори с разрушителните свободни радикали, отговорни за различни заболявания, включително рак.

3. Забързва метаболизма

Пиенето на кафе редовно може значително да спомогне за подобряване на метаболизма ви, особено ако се стремите да загубите малко тегло. Поради наличието на кофеин, кафето помага на тялото да изгаря мазнините и съответно да сваляте килограми. Въпреки това, трябва да отбележим, че кафето работи добре в комбинация с вашия фитнес режим и не е заместител.

4. То е добър психоактивен стимулант

Кофеинът, който се намира в кафето, определено е добър психоактивен стимулант, което означава, че има ефект върху мозъка. На първо място, кофеинът се абсорбира в тялото и след това се транспортира до мозъка, където блокира аденозина, който е един от инхибиторните невротрансмитери. Когато това се случи, други невротрансмитери (допамин и норепинефрин) се увеличават, като по този начин бързо се стрелят мозъчните неврони. Това помага за повишаване на вашата енергия, настроение, когнитивна функция и памет.

5. Намалява риска от определени заболявания

Друга добра причина да пиете кафе ежедневно е, защото е доказано, че е ефективно за намаляване на рисковете от различни заболявания, включително рак. Хората, които пият няколко чаши кафе всеки ден, имат намален риск от развитие на сърдечно-съдови заболявания, диабет тип 2, чернодробна цироза, болест на Паркинсон и други, като болестта на Алцхаймер.

Тези ползи за здравето са абсолютно реални, единственото условие е, че трябва да пиете кафе редовно.



Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay