5 напитки, които ще засилят метаболизма Ви

За да се чувствате наистина добре

5 напитки, които ще засилят метаболизма Ви

През зимата метаболизмът на човек се забавя и това е съвсем нормално, като се имат предвид многото зловредни фактори - студено е, нямаме почти никакво движение, ядем по-мазни неща. За да сме във форма и да се чувстваме добре, на помощ ни идват течностите. Ние Ви предлагаме следващите напитки, които ще засилят метаболизма Ви и ще Ви накарат да се чувствате наистина добре.

Зелен чай с мента

Той оптимизира окислението на мазнини, докато ментата и лимонът допринасят за обмяната на веществата.

Как да си го направим?

Сложете 7 чаши зелен чай в буркан. Добавете шепа пресни листа от мента и няколко лимонови резенчета. Сложете го за една нощ в хладилника и пийте от него всеки ден в продължение на седмица по 1 чаша.

Ягодов шейк

Той е млечен, което води до укрепване на мускулите, заради протеините, които съдържа, а ягодите подобряват метаболизма.

Как да си го приготвим?

Сложете в блендер 1/2 литър обезмаслено мляко, 1 чаша ягоди, 1/2 чаша овес, 1 чаша кисело мляко, 1/4ашаленено семе. Смесете всичко това за минутка-2 и се насладете на напитката!

Плодово смути

Как да си го направим?

Сложете в блендера 2 изцедени грейпфрута, 2 филийки ананас, 1 чаша малини, 1/2 чаша вода. Смесете продуктите и отпийте глътка свежест!

Ябълково смути

Ябълките са страхотен помощник в детоксикацията и даването на енергия на организма. Те са с високо съдържание на пектин, което ще намали количеството на мазнините.

Как да си го направим?

В блендер сложете 1 чаша кисело мляко, 1 ябълка, нарязана на парчета, 1 супена лъжица мед, 1/2 чаша бадеми, канела, 1/2 литър обезмаслено мляко. Смесете всичко заедно и здравословната напитка е готова.

Шоколадово смути

Как да си го приготвим?

В блендера сложете шоколад или какао на прах, 1/2 литър обезмаслено мляко, 1/2 чаша овес, 1/4 чаша амарант, 1/ с.л. кафе, мед по желание. Смесете всичкко и след това се насладете на вкусната и здравословна напитка.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay