Коктейлите, които фигурата ви не обича

Ако искате да свалите някое и друго килце от ханша или талията, по-добре не посягайте към тези напитки!

Коктейлите, които фигурата ви не обича

Независимо дали се опитвате да отслабнете, или просто се надявате да поддържате здравословно тегло, летните изкушения могат да доведат плановете ви до пълен провал. А коктейлите несъмнено са сред тях.

Знаем, че чувството да се излежаваш на плажа, отпивайки от освежаваща напитка, е наистина страхотно. Все пак, не е изключено вашата фигура по-късно да си плати скъпо за това удоволствие.

Тъй като повечето коктейли включват безумно сладки сиропи и калорични сокове, днес ще ви запознаем с питиетата, които биха се отразили пагубно върху теглото ви.

Пиня Колада
Това е един от най-калоричните летни миксове, така че по-добре стойте настрана от него! Колкото и изкушаващо ароматен да ви изглежда, не забравяйте, че една чаша от екзотичното питие ви носи сигурни 700 калории благодарение на кокосовия крем, който се съдържа в него.

Все пак, има доста по-нискокалорична версия на страхотната Пиня Колада, която изисква просто да замените сладкия крем с кокосово мляко.

Коктейлите, които фигурата ви не обича

Лонг Айлънд
Калоричността на този коктейл определено не се дължи на натуралните сокове, а на различните видове алкохол, необходими за направата му (ром, водка, джин и текила). Сигурни сме, че след 2 чаши Лонг Айлънд махмурлукът ще ви е далеч по-голям проблем, отколкото рискът от напълняване.

Коктейлите, които фигурата ви не обича

Май Тай
Задължителните съставки на това вкусно изкушение са 2 вида ром, крем от бадем, трипъл сек, както и сок от ананас. Всичко това ще ви "струва” около 600 калории. Разбира се, може да опитате много начини, за да "олекотите” рецептата, но най-добре избягвайте да се наслаждавате на този коктейл.

Коктейлите, които фигурата ви не обича

Бял руснак
Няма нужда да ви казваме, че смесването на водка и мляко само по себе си вече е натоварено с достатъчно калории. В някои заведения обаче, за да се постигне по-плътен вкус, добавят тежка сметана и ликьор с аромат на кафе. В крайна сметка, ако сте избрали този коктейл, нашият съвет е да изядете едно огромно парче торта, тъй като калориите са абсолютно идентични. 

Коктейлите, които фигурата ви не обича

Ако искате да четете още интересни материали, станете част от Jenite.bg във фейсбук!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay