Закъснях за работа, защото...

Закъснях за работа, защото...

Закъснях за работа, защото...

Един от най-честите въпроси, които се задават на интервюто за работа е: "Закъснявате ли?". В момент на притеснение, напълно невинно и уверено от устата на кандидата се изплъзва следното: "Не, никога!".

Чувстваме се длъжни да ви кажем, че това е може би и най-подвеждащият въпрос по време на събеседването. Чрез него HR-а на фирмата иска да провери нивото ви на социална желателност, в превод: няма човек, който поне веднъж в живота си да не е закъснявал за среща или за работа.

Независимо какво е твърдяла някоя вече екс колежката-педант или онази, която през студентските ви години, като че ли сън не спеше, за да е на лекции преди преподавателя – всички закъсняват! Затова отговорете честно на въпроса: "На всеки се случва да закъснее". Така ще се покажете в много по-добра светлина и вероятността да ви назначат драстично се увеличава. А сега да разгледаме и някои от най-забавните и изтъркани извинения защо се закъснява за работа – тях не ви съветваме да използвате:


"Забравих си телефона и трябваше да се върна да го взема."

"Вината не е в мен – имам хиперсомния."

"Алармата не се включи, а за капак и колата не запали."

Starbucks имаше опашка."

"Сънувах, че ме уволнявате. Скочих в колата и тръгнах към работа, тогава осъзнах, че съм още по пижама и трябваше да се преоблека."

"Нямаше никой, когато дойдох на работа и тръгнах да ви търся!"

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay