Не допускайте тези грешки при нанасянето на продукти за изкуствен тен

Не допускайте тези грешки при нанасянето на продукти за изкуствен тен
Canva

Използването на продукти за изкуствен тен или автобронзанти може да бъде чудесен начин да постигнете здравословен блясък без вредното въздействие на слънцето. Въпреки това, много хора правят често срещани грешки, когато използват тези продукти. Ето някои от най-често срещаните:

Пропускане на ексфолирането: Преди да използвате продукт за изкуствен тен, важно е да премахнете мъртвите кожни клетки чрез ексфолиране. В противен случай продуктът може да изглежда неравномерен или петна.

Нанасяне върху влажна кожа: Винаги изсушавайте кожата си напълно преди нанасяне на продукта. Водата може да разреди формулата, което води до по-малко ефективен резултат.

Липса на равномерен слой: За да постигнете естествен вид, уверете се, че нанасяте продукта равномерно навсякъде. Започнете от краката и продължете нагоре към лицето, като избягвате гънките и гънките.

Прекомерно приложение: Твърде многото продукт може да доведе до оранжев или неестествен вид. Започнете с малко количество и добавете още, ако е необходимо.

Неправилно почистване: Винаги почиствайте старателно ръцете, тялото и лицето си след употреба, за да избегнете петна и натрупване на продукта.

Излагане на слънце: Ако използвате продукт за изкуствен тен, избягвайте прякото излагане на слънце няколко часа след нанасянето му. Слънчевата светлина може да причини неравномерен цвят и потенциално дразнене на кожата.

Смесване на продукти: Не смесвайте различни видове продукти за изкуствен тен, тъй като могат да доведат до непредсказуеми резултати и алергични реакции.

Без тест: Винаги тествайте нов продукт върху малък участък от кожата си преди цялостно приложение, за да сте сигурни, че няма да предизвика реакция.

Не отстраняване: Ако използвате продукт за изкуствен тен на спрей, уверете се, че го отстранявате правилно, за да предотвратите петна по дрехите и мебелите.

Не забравяйте, че целта е да постигнете естествен, равномерен тен. Бъдете търпеливи, използвайте продуктите отговорно и коригирайте рутината си, ако е необходимо, за да постигнете желания резултат.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay