Орехово украшение

Еко бижу, което да си направим сами

Орехово украшение

Знаете ли, че ако разделите една орехова черупка наполовина, ще получите две части с формата на сърце? И освен да се радвате на естествените творения на природата, можете да използвате въпросното сърце, за да си създадете уникално украшение за врата.



Нуждаете се от: орех, бормашина с две свредла, остър кухненски нож, лак за нокти и синджирче за врата.



Какво да правите: Започнете с разрязването на ореха, като целта е да го разделите на две половини. Внимавайте, както знаем играта с нож е опасна занимавка, така че при затруднения помолете някой близък приятел от силния пол.

След това почистете черупките, така че по тях да няма никакви парченца от ореха. Земете една от тях и с малкото свредло пробийте дупчица в края й. Отнема малко повече време, затова бъдете търпеливи. След като сте пробили малка дупчица, повторете действието и с по-голямото свредло, за да я разширите.

С помощта на любимия лак за нокти оцветете вътрешността на черупката. С безцветен лак пък можете да лакирате външната част, за да добавите приятен блясък. Креативно действие ще бъде да добавите и снимка или красива картинка към украшението. Лакът действа като лепило, а за по-добри резултати можете да използвате и някое добре познато лепило.

Прикрепете вкаран в игла конец към верижката, като след това с него я прокарате през ореховата черупка.



С малко въображение и игриво съчетани дрехи вече можете да покажете на света колко сръчни ръце имате.

8 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay