Перфектен маникюр - 5 неща, които не бива да правите

Няколко полезни съвета

Перфектен маникюр - 5 неща, които не бива да правите

Здрави и красиви нокти + добре поддържани кожички = перфектен маникюр. Просто, но понякога е доста сложно за постигане в забързаното ежедневие и лабиринта от безкрайни служебни и лични задачи. Няма да ви упрекваме. Напротив! Ще ви дадем кратки съвети какво да не правите, ако искате ръцете и маникюрът ви да са на ниво.

 1. Не режете ноктите с нокторезачка или ножица

Пилете ги до постигане на желаната форма и дължина. Препоръчваме Ви да движите пилата само в една посока и да не я връщате обратно. Така ще предпазите нокътната плочка от разслояване и нацепване. Важно е да изберете подходящата за естествени нокти пила, като грубостта ѝ да отговаря на твърдостта на ноктите ви. По-здравите и твърди нокти се оформят перфектно с пила с грубост 180/220 grit, докато при по-меките нокти е желателно да се използва по-фина пила с грубост 240/240 grit. 

2. Не режете кожичките!

Колкото повече ги режете, толкова по-груба става кожната гънка. Препоръчително е да използвате гел за почистване на кожички, който омекотява кожната гънка, помага за отлепването на кожичката от нокътя и за почистването на кутикулата под нея. Избутвайте кожичките с подходящ избутвач със силиконов накрайник или със специални дървени клечки. Много е важно да не прилагате силен натиск върху нокътя в зоната на кожната гънка. Избутвайте кожичките внимателно, като ги пазите от разцепване.

 3. Не белете гел-лака

Заедно с люспичките гел-лак, ще обелите и част от слоевете на естествените си нокти, с което ще ги увредите и изтъните. Ако предпочитате да носите гел-лак, препоръчваме ви за спешни случаи, в които нямате друг избор, освен да се справите сама със свалянето му, да се въоръжите с един флакон щадящ лакочистител или течност за сваляне на гел-лак и подходяща блок пила. С блок пилата трябва да свалите (изпилите) гланца на гел-лака и чак след това да преминете към напояване на тънките памучни тампончета, поставянето им върху всеки нокът и грижливото увиване с алуминиево фолио.

 4. Не използвайте агресивни почистващи препарати с голи ръце

Слагайте си ръкавици. Убедени сме, че знаете защо и въпреки това не го правите, с което увеличавате темповете, с които кожата на ръцете ви остарява, а нокътната плочка се дехидратира, обезмаслява и уврежда.

 5. Не забравяйте да ползвате крем за ръце и масло за нокти и кожички

Изберете си крем за ръце, който да попива бързо, да не оставя мазен или лепкав филм, но в същото време да хидратира, подхранва и предпазва кожата на ръцете. Нанасяйте го винаги, когато усетите ръцете си сухи, а вечер преди лягане, сложете на кожичките и в зоната на кожната гънка масло за кожички. То ще ги направи по-еластични и ще подобри значително състоянието им. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
 
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay