Перфектна кожа без акне в 2 стъпки

Отървете се от този досаден кожен проблем веднъж завинаги

Перфектна кожа без акне в 2 стъпки

Един от най-големите врагове на красотата е досадното и упорито акне. Вероятно и вие водите ожесточена борба с него и вече сте опитали какви ли не методи, за да се отървете от дразнещото му присъствие в живота ви. Ако пък сте родители на тийнейжър, тази тема със сигурност ви вълнува силно.

Преди да споделим с вас как можете да се справите веднъж завинаги с този проблем, ще ви помогнем да разберете неговата специфика.

Какво представлява акнето?
Ако имате акне, не бива да се притеснявате - със сигурност не сте единствени. Всъщност това е често срещан кожен проблем, който се изразява в появата на черни точки и пъпки. Той засяга преди всичко тийнейджърите и младите хора, но все повече жени в зряла възраст също стават негови жертви.

Акнето се появява вследствие на различни фактори. Първопричината обаче е свърхпроизводството на себум, наричано още "хиперсеборея”. То бива предизвиквано от хормоните, които контролират важни процеси в човешкия организъм. Когато себумът е в излишък, неминуемо се появяват пъпки.

Стресът също се отразява негативно върху състоянието на кожата - наличието му води до поява на възпаления и увеличаване на черните точки. Други фактори, които създават благоприятна за развитието на акне среда, са неправилното хранене или некачествената козметика. Именно тях бихте могли да промените със собствени усилия.

От какъв тип акне страдате?
Лесно може да прецените от какъв тип акне страдате вие или вашият тийнейджър. В общи линии има три вида, които се проявяват като:

Черни точки или микрокисти
Ретенционно акне - най-често срещаната форма, проявяващо се като запушени пори на повърхността на кожата.

Леко зачервени пъпки, някои съдържат гной
Възпалително акне - първопричината е P.acnes - бактерия, която присъства в кожата, размножава се в запушената пора и причинява възпалението.

Несъвършенства върху лицето с размер над 5 мм
Нодуло-кистозно акне - при него възпалението е по-дълбоко. Това е тежка форма на акне.

Акнето може да причини сериозни белези, които да се отразят на вашия външен вид и да повлияят на самочувствието ви за цял живот. Ето защо е важно навреме да се консултирате с дерматолог и да полагате ежедневни грижи за здравето на вашата кожа. Можете да започнете с програмата на Bioderma, която включва две стъпки - хигиена и грижа. Само така вие, дъщеря ви или сина ви ще се чувствате комфортно в кожата си без да се притеснявате, че по нея има необратими несъвършенства.  

Перфектна кожа без акне в 2 стъпки

Първата стъпка: Хигиена
Отстраняване на грима и почистване с подходящ продукт за хигиена, сутрин и вечер.

Използвайте Sébium H2O почистваща мицеларна вода или Sébium Gel Moussant измиващ гел.

Перфектна кожа без акне в 2 стъпки

Втора стъпка: Грижа
Видимо по-здрава и чиста кожа с подходящ продукт за ежедневна грижа.

Използвайте Sébium AI Correcteur или Sébium Global.

Перфектна кожа без акне в 2 стъпки

Jenite.bg съвместно с Bioderma ще ви помогнем да се отървете веднъж завинаги от омразното акне чрез инициативата "Перфектната кожа без акне в 2 стъпки”. Включете се в нашата игра от 9  до 15 октомври 2014 година и може да спечелите комплект "Хигиена + грижа”, който включва по един продукт от всеки вид по ваш избор.

За да участвате, трябва само да:

1. Харесате статията чрез Facebook профила си.
2. Споделите под статията като коментар през Facebook профила си отговор на следните два въпроса:

Кой продукт за "Първа стъпка: Хигиена” и "Втора стъпка: Грижа” искате да спечелите? Защо смятате, че тъкмо тези продукти са подходящи за вашата кожа?

Ежедневно, от 9 до 15 октомври включително, един от участвалите в конкретния ден ще печели комплект с посочените като любими продукти от серията Bioderma Sébium. Победителите за всеки един от дните ще бъдат обявени на 16 октомври чрез статия в Jenite.bg. Имате право да участвате по веднъж всеки ден. Желаем ви успех!

За още интересни инициативи станете част от Jenite.bg във Facebook!

42 2
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



12
Не е посочен 14.10.2014|11:30
Избирам Sébium H2O и Sébium Global, защото смятам, че ще ми помогнат да имам по-здрава и красива кожа.
11
Не е посочен 13.10.2014|10:44
Единственото доказано средство за отстраняване на акне е маслото от чаено дърво! Другото е химия и реклама ;)
10
Не е посочен 11.10.2014|14:31
От стъпка "Хигиена" бих искала да спечеля мицеларната вода Sebium H2O,понеже е продукт за който съм чувала само хубави отзиви,но така и не съм пробвала все още.От стъпка "Грижа" искам да спечеля Sebium Global,защото съм го ползвала и останах доста доволна от действието му върху кожата ми и ще се радвам пак да мога да го ползвам :)
9
Не е посочен 10.10.2014|19:24
Избирам мицеларната вода Bioderma Sensibio H2O + крема Sebium Global, защото харесвам козметика на Bioderma и обожавам мицеларните им води!
8
Не е посочен 10.10.2014|14:17
Аз не съм фен на продукти от вида. Натуралните средства са на-ефикасни и безопасни. Затова се присъединявам с мненията, че чаеното дърво най-успешно бори проблема акне!
7
Не е посочен 09.10.2014|23:27
Кожата ми ще хареса за бъде поглезена а мицералната вода и Sebium al corecteur за здрава и чиста кожа само от Bioderma.
6
Не е посочен 09.10.2014|17:29
Sébium Gel Moussant и Sébium AI Correcteur, защото биха регулирали омазняването на лицето и намаляването на възпаленията. В момента използвам мицеларната вода и определено съм доволна.
5
Не е посочен 09.10.2014|13:31
За първа стъпка смятам, че по-подходящ би бил Sébium Gel Moussant, защото кожата ми е комбинирана. Омазнява се главно в Т-зоната и именно там имам повече черни точки и пъпки. Предпочитам вечер да измивам лицето си с измиващ гел, затова смятам, че този продукт би ми паснал идеално. За втора стъпка предпочитам Sébium AI Correcteur, защото в следствие на пъпките по кожата ми са останали малки следи от тях. Смятам, че този продукт би се справил отлично с прикриването им и ще предотврати появата на нови такива.
4
Не е посочен 09.10.2014|11:30
Избирам гелът за почистване на лице Sebium gel Moussant и кремът Sebium Global,защото биха регулирали омазняването на лицето и намаляването на пъпките ми.
3
Не е посочен 09.10.2014|11:24
Sebium H2O и Sebium Global.И в момента ползвам мицеларната вода на Биодерма и съм много доволна :)
2
Не е посочен 09.10.2014|11:10
Бих избрала мицеларната вода Sébium H2O + крем Sébium AI Correcteur, защото смятам, че кожата ми ще се почувства добре с тях.
1
Не е посочен 09.10.2014|11:09
Избирам гелът за почистване на лице Sebium gel Moussant и кремът Sebium Global,защото биха регулирали омазняването на лицето и намаляването на пъпките ми.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay