Победете пърхота и сухия скалп през зимата

Домашни маски и методи за елиминиране на досадните проблеми с кожата на главата

Победете пърхота и сухия скалп през зимата

Със студеното време неизменно на дневен ред излизат и досадните кожни реакции, изразяващи се най-вече в изсушаване, загрубяване и сърбеж на външната ни обвивка. В този ред на мисли, кожата на главата също не остава незасегната, а най-честите оплаквания са свързани с появата на пърхот и снежинки.

В това отношение шампоаните, предназначени за борба с пърхота, невинаги са ефективни, а нерядко дори влошават проблема, тъй като съдържат изсушаващи скалпа агенти.

По тази причина днес ще ви разкрием няколко натурални и безвредни средства, които притежават изразено действие в посока облекчаване на сухата и лющеща се кожа на главата. А ето и кои са те.

Сода бикарбонат
Неведнъж сме ви разказвали за ролята на содата за хляб в домашните разкрасителни процедури. Оказва се, че тя е и прекрасно средство за борба със сухия скалп. За да я включите в своята терапия, е необходимо да навлажните косата си, след което да втриете прахообразния продукт в кожата на главата си и да масажирате нежно в продължение на няколко минути.

Победете пърхота и сухия скалп през зимата
Ацетилсалицилова киселина
Иначе казано, аспирин. Достатъчно е да стриете две таблетки от лекарствения продукт и да ги добавите към количеството шампоан, което обикновено използвате за едно миене на косата си. След като втриете сместа в скалпа, изчакайте две минути, отмийте добре и повторете процедурата, този път използвайки само шампоан, за да отстраните всички остатъци от киселината.

Лимон
Гарантирано средство за елиминиране на досадния сърбеж е лимоновият сок. За целта е необходимо да го втриете в кожата на главата си, да останете с тази своеобразна маска в продължение на пет минути, след което да отмиете нежно с топла вода.

Оцет
Киселината, скрита в ябълковия оцет, успешно излющва мъртвата кожа на главата, като по този начин значително редуцира възможността от поява на пърхот и снежинки. Достатъчно е, след като измиете косата с обичайния си шампоан, да я облеете с малко оцет, разтворен в топла вода. Не се притеснявайте от от миризмата - тя изчезва почти мигновено.

Победете пърхота и сухия скалп през зимата
Ако тази статия ви е харесала, харесайте и страницата на Jenite във Facebook!

5 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay