Помощ! Не мога да спра да плача, без да има определена причина за това

Помощ! Не мога да спра да плача, без да има определена причина за това

Всички имаме такива дни, в които най-малките неща предизвикват поток от сълзи. Когато това се случи, обикновено ние, jenite, обвиняваме месечния си цикъл или депресията. Понякога, тези причини обясняват нещата, но в други случаи, смятам, че имам по-сериозен проблем. 

Ето какво смятат експертите по медицина за тази необичайна изява на емоции:

Лишаване от сън

В това има смисъл, при положение, че децата не спират да плачат, когато им се спи, нали? Но се оказва, че липсата на сън има същия ефект на всяка възраст. 

Липсата на сън може да възникне, когато сънят липсва или е с лошо качество. Това нарушава естествените функции на тялото. Важно е да отбележим, че някои от нас толкова свикват да бъдат лишени от сън, че не забелязват знаците и симптомите. 

Добрата новина е, че има едно просто решение за това: повече сън. Но това е по-лесно да се каже, отколкото да се направи. Добре е да си създадете някакъв ритуал за релакс, който може да включва медитация, например.

Хронична болка

Въпреки че непрестанния плач, без причина, се свързва с психичното здраве, може да има и физическа причина за това. Например хроничната болка. Хронични възпалителни състояния като ревматоиден артрит, остеоартрит или физическа слабост от изтощаващо заболяване като рак може да означава хронична болка и сълзи.

Прикрити емоции

Плачейки често без истинска причина може да бъде знак, че човек страда от "прикрити емоции" - неразрешени чувства от предишни негативни и травматични събития. Този емоционален багаж може да ни причини грешни предположения и емоционални реакции. Също така допринася за безпокойство, депресия и повечето форми на заболяване.

Понякога, поради причини, които все още не разбираме, емоциите не се обработват напълно. В тези случаи, вместо просто да преживеят емоцията и след това да продължат напред, енергията на емоцията по някакъв начин остава. Не бива да задържате никакви негативни емоции, защото може да ви навредят на по-късен етап.

Знак за нещо друго

Необяснимият плач може да бъде знак за разстройство на личността, която води до внезапни промени в настроението. 

Винаги има причина за плаченето

Винаги има причина човек да плаче. 

Може да не успеете да разберете причината, но причина има. Но плачът не е "лошо нещо", така че не е нещо, което трябва задължително да бъде спряно.

Плачът не е нещо, което се случва, когато сме тъжни. Целта на плача е да освободи някаква енергия. Когато човек плаче и не знае защо, той често е свързан с някаква тревога.

В такива ситуации е добре да си зададете въпроса какво ви тежи, какво избягвате и с какво се затруднявате да се справите.

4 4
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay