Предимствата на дървените плотове

Вижте защо са по-добрия избор

Предимствата на дървените плотове

Повечето хора се колебаят между мраморни и гранитни плотове за кухнята, забравяйки, че има още един страхотен вариант- дървени. Тези дървени плотове, изработени от ламинирани парчета дърво, не само изглеждат страхотно, а и имат много предимства. Вижте кои са те

Достъпни са

В сравнение със скъпия мрамор или гранит, дървените плотове са изненадващо достъпни. Цената зависи от вида дървесина, дебелината и т.н., но като цяло са по-евтини от другите.

Лесни са за поставяне

Плотовете, които са направени от камък за много тежки и често се чупят по време на поставянето. Освен това при тях е задължително да извикате специалист да ги постави, докато дървените можете да монтирате и сами.

Внасят топлина

Като стил, цвят и действителна температура, дървените плотове внасят топлина в кухнята, която каменните не могат. Дървените плотове правят кухнята по-уютна.

Изненадващо чисти са

Въпреки опасенията за противното, проучванията показват, че дървените плотове всъщност са много по-чисти, отколкото пластмасовите. Разбира се, трябва да се почистват старателно след всяко използване, но не задържат повече бактерии от останалите повърхности.

По-меки са

Например ако счупите чаша върху каменния плот, ще чистите стъкла из целия апартамент, защото повърхността е много твърда. Дървените плотове са по-благосклонни в тази насока и чашата няма да се разбие на хиляди парчета.

Лесна поддръжка

Има два варианта за поддръжка на този вид плотове- или да бъдат запечатвани веднъж годишно, или да се нанася олио всеки месец.

Издържат дълго

Когато се поддържат правилно, дървените плотове не се износват бързо. За разлика от крехкия мрамор, който се оцветява, драска и т.н., дървеният плот издържа доста дълго време.

Лесни за ремонт

Ако все пак има някакви поражения върху плота, поправянето му е изключително лесно. Хубаво почиствате, нова боя и е като нов.   

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay