Примерно меню за новогодишната вечеря

Няколко идеи за ястия

Примерно меню за новогодишната вечеря

Новогодишната вечеря трябва да е обилна, стилна, интересна и най-вече вкусна. За разлика от вечерята на Бъдни вечер, например, тук няма никакви правила и традиции относно ястията. Затова можете да вложите цялото си въображение и да се развихрите. Ние ще ви предложим едно примерно меню за вечерята, тъй като 31 декември е само след няколко дни и е добре да сме подготвени от по-рано:

1. Салата

Вариант 1: Руска салата

Всички знаете как се приготвя руска салата- колбас, майонеза, грах, царевица, морков и каквото още искате или имате в хладилника.  Руската салата е традиционна за новогодишната вечеря, така че е добър вариант, ако искате да заложите на класиката. 

Вариант 2: Млечна салата- Снежанка 

Снежанката е по вкуса на всеки и подобно на Руската салата, много семейства залагат на нея за новогодишната си вечеря. 

2. Предястие 

Като предястия може да сложите на масата ордьоври с различни колбаси и сирена. 

3. Основно ястие 

Вариант 1: Капама

Капамата е ястие, което е подходящо както за Коледа, така и за новогодишната вечеря. То е абсолючтна класика и доста хора го обичат

Вариант 2: Руло Стефани

Рулото Стефани е един по-интересен вариант за основно ястие на новогодишната вечеря. Можете да декорирате чиниите по няккаъв начин с помощта на рулото, защото то има интересна форма и много цветове. 

4. Десерт

Вариант 1: Торта 

Може да приготвите някаква домашна торта за десерт. Новогодишната вечеря заслужава един такъв прекрасен завършек, какъвто е домашната торта

Вариант 2: Баклавички

Другият десерт, който ще ви предложим за баклавички от бутер тесто. Рецептата е проста: режете бутер тестото, поръсвате с орехи и канела, запчеатвате баклавичките и печете. След това заливате със захарен сироп и десерта ви е готов.

Добър апетит и весело посрещане на Новата година!

Станете част от Jenite.bg във Facebook! 

3 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay