Причини да не поствате снимки на детето си в Интернет

Не е толкова безопасно, колкото си мислим

Причини да не поствате снимки на детето си в Интернет

Много от родителите искат да покажат какво страхотно, умно и талантливо дете имат, затова постват негови снимки навсякъде - във Facebook, Instagram и всички видове социални мрежи. Това, обаче, може да се окаже опасно, тъй като има и недоброжелателни хора, които не се интересуват от детето Ви, а от парите. Няма защо да си затваряме очите. Не искаме да ви паникьосваме, а просто да Ви сигнализираме да внимавате!

Не посочвайте местоположението си, когато поствате снимки с детето - Общо взето никой не го интересува чак толкова къде се намирате, но пък има хора, които дебнат за това с лоши намерения!

Не качвайте снимки, разкриващи хобитата и интересите на детето Ви - по този начин то става много по-лесна плячка за измамниците, които могат да измислят нещо и да го примамят чрез нещата, които харесва.

Не публикувайте полуголи снимки на детето! - За Вас това е безобидно и смятате, че няма нищо лошо малко дете да е разсъблечено. Да, няма, но за Нас, нормалните хора! Но за съжаление има и такива, които имат различни психични заболявания. Бъдете внимателни!

Не качвайте снимки, разкриващи официална информация за детето Ви - Има родители, които се хвалят с паспорт, виза и други документи на детето си. Това е опасно за децата Ви, защото опитните престъпници могат да разберат къде живеете и друга секретна информация за Вас.

Ясно е, че всички качваме снимки на детето си, защото фактически то е най-важното нещо в живота ни, но не забравяйте, че освен всички ваши приятели, които виждат снимките, те могат да стигнат и до някои недобронамерени очи, които да си извлекат съответната информация. Бъдете предпазливи!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

8 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay