Пробиотици- тайното оръжие за чиста кожа

За гладка и красива кожа, без акне

Пробиотици- тайното оръжие за чиста кожа

В продължение на години, учените изследват предимствата на пробиотиците, защото те ни помагат да бъдем здрави и тялото ни да работи нормално. Вече е доказано, че пробиотиците имат благоприятно влияние и върху кожата. Експертите са единодушни, че приемът на пробиотици прави кожата ни по-хубава и поддържа хормоналния баланс. 

Какво са пробиотиците? 

Пробиотиците са живи бактерии, които имат много ползи за здравето. Те се характеризират като "добри", "полезни" бактерии. Те помагат на храносмилателната система, засилват имунната система и ограничават нарастването на "лошите" бактерии. Най-добре познато е благоприятното им действие за храносмилателната система и имунната система, но става ясно, че влияят добре и на кожата. Важно е да се приемат пробиотици всеки ден, защото диетите, лекарствата, пътуванията, стреса разрушават "добрите" бактерии в организма. 

Ти си това, което ядеш 

Вероятно вече ви е писнало да чувате тази фраза, особено когато държите вилица и хапвате торта. Но това твърдение е абсолютно вярно. Организмът не може да приеме всички витамини и хранителни вещества от храната, ако в организма ви няма баланс между "добрите" и "лошите" бактерии. Съветваме ви да ядете повече кисело мляко, кефир, кимчи, комбуча, кисело зеле. 

Ако искате да сте по-сигурни, че организмът ви ще усвоява всички полезни вещества от храната, можете да приемате пробиотици като хранителни добавки. 

Ползи на пробиотиците за кожата 

Пробиотиците намаляват стареенето на кожата по два начина. Първо изграждат колаген, който укрепва структурата на кожата и я прави по-гладка. Освен това предотвратяват появата на бръчки. 

Пробиотиците също така предотвратяват появата на акне, екземи и заличават белезите. Пробиотиците намаляват чувствителността и сухотата на кожата. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

4 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay