10 въглехидрата, които трябва да избягвате

10 въглехидрата, които трябва да избягвате

Не всички въглехидрати са наши врагове, но тези, които ще ви представим не са особено полезни за нас, така че е добре да ги избягваме. 

Благодарение на кето диетата, въглехидратите имат още по-лоша репутация. Въпреки всичко, въглехидратите са важна част от нашата диета. Те са гориво за нашия мозък и тялото се нуждае от определно количество, за да функционира правилно. А и много храни, които са богати на въглехидрати са богати и на фибри, което е важно за нашето хранене. 

Но има въглехидрати, които са много вреди и трябва да ги избягваме. Ето кои са те:

1. Оризови вафли

Въпреки че хората ги ядат, когато са на диета, оризовите вафли са всъщност само празни калории, които няма да ви нахранят. В една оризова вафла има 17 калории, които въобще не са малко. Може да ги замените с една филийка пълнозърнест хляб. 

2. Бял ориз

Белият ориз може да ви се струва страхотна храна, но той не съдържа никакви фибри, поради рафинираната обработка. Има около 36 грама въглехидрати в 1/4 чаша ориз. Вместо бял ориз, можете да ядете киноа. В нея има повече протеини и фибри и с почти 10 грама по-малко въглехидрати.

3. Зърнени закуски

Дори "здравословните" зърнени закуски съдържат тонове захар. Заменете зърнената закуска с овес. 

4. Бял хляб

Белият хляб има около 31 грама въглехидрати в една филия и е рафиниран. Заменете белия хляб със 100 процента пълнозърнест хляб за повече хранителни вещества като протеини, фибри и здравословен омега за сърцето. 

5. Картофен чипс

Никой не отрича, че чипсът е вкусен. Но чипсът съдържа много въглехидрати, които са абсолютно ненужни. Ако ви се яде нещо вкусно и хрупкаво, направете си чипс сами или опитайте веган чипс.

6. Мъфини

Те изглеждат здравословни ( съдържат овес и плодове). Но всъщност, те са кексчета, които съдържат 46 гр въглехидрати или 350 калории. 

7. Бяла паста

Въпреки че са евтини и се приготвят лесно, спагетите и пастата съдържат много въглехидрати. Около 46 грама за една чаша. Пълнозърнестата паста съдържа малко по-малко- 37 грама.

8. Тортила

Много от тях са съставени от брашно и дори хидрогенирани масла в някои случаи. Плюс това една тортила има 36 грама въглехидрати. Можете да замените тортилата със зеленчуци. 

9. Сок

Чаша неподсладен ябълков сок съдържа около 48 грама въглехидрати, които очудва много хора, тъй като все пак това е течност. Не пийте сокове, изберете вода с лимон.

10. Плодово кисело мляко

Киселото мляко е чудесно, стига да не е подсладено. Киселото мляко има естествени захари и въглехидрати и когато се добавят още, стават твърде много. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!  

4 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay