10 двойки храни, които са по-здравословни, когато се ядат заедно

Вижте кои са те

10 двойки храни, които са по-здравословни, когато се ядат заедно

Има комбинации от вкусове, които много ни допадат и ги съчетаваме постоянно. Дали обаче те са здравословни? Диетолозите са определили 10 двойки храни, които, ако ядете заедно, ще сте по-здрави. Вижте кой продукт с кой друг си пасва.

Салата и зехтин - По този начин приемате здравословни мазнини и си осигурявате по-лесно отслабване.

Говежда пържола и броколи - Едното е богато ан желязо, а другото на витамин C и това спомага по-доброто усвояване от организма.

Див ориз и чесън - В тази комбинация тялото Ви ще си набави повече желязо и цинк.

Ягоди и зърнена закуска - Набавяте си повече витамин B и C.

Сирене Тофу и чушки -  С тази хранителна комбинация си набавяте витамин C и желязо.

Зеле и сьомга - Оттук ще извлечете здравословни мазнини и витамин D.

Авокадо и домати - С тази комбинация ще имате повече енергия.

Фъстъчено масло и банани - Признаваме си, че и на нас ни е любима!

Къри и черен пипер 

Зелен чай и лимони - Това ще Ви даде много антиоксиданти.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

3 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay