Още от средата на август, от прозорците на апартаментите започва да се носи аромат на печени чушки. И макар това да предвещава наближаването на есента, ние не можем да устоим на това ухание. Рецептите за печени чушки са многобройни, но днес ще споделим с вас 3 много лесни варианта, с който ще си оближете пръстите!
Печени чушки с крема сирене и спанак:
Изберете червени и зелени чушки и ги изпечете във фурната или в чушкопек. Поставете в тенджера с капак, посолете и затворете, за да е задушат. През това време смесете крема сиренето с нарязан на ситно спанак, нарязани домати, нарязан лук и подправки по ваш избор (като сол, черен пипер и чесън на прах). Разстелете сместа върху обелените печени чушки и ги върнете във фурната за още няколко минути, докато сиренето се разтопи и придобие лека коричка.
Печени чушки с киноа и зеленчуци:
Изпечете чушките и ги изчистете от люспите, семките и стъблата. Сварете киноата според инструкциите на опаковката. Нарежете зеленчуци като домати, краставици, лук, магданоз и мента. Смесете сварената киноа с нарязаните зеленчуци, добавете малко зехтин, лимонов сок, сол и черен пипер. Напълнете печените чушки със сместа и ги поднесете като здравословно и вкусно ястие.
Печени чушки с пилешко филе и кашкавал:
Подгответе пилешко филе, като го нарежете на тънки филенца. Подправете пилешкото филе със сол, черен пипер и любими подправки. Изпечете го на грил или на тиган. Изпечете чушките и ги изчистете от люспите, семките и стъблата. Нарежете печеното пилешко филе на ситни ивици и ги разпределете вътре в печените чушки. Поръсете с настърган кашкавал и върнете чушките във фурната, докато кашкавалът се разтопи и придобие златиста коричка.
0 | 0 |