Защо топеното масло (ГХИ) е полезно?

Вижте как влияе на организма

Защо топеното масло (ГХИ) е полезно?

ГХИ, известно като топено масло, се прави чрез варене на маслото, докато се появи пяна, чрез която се отстраняват мазнините от маслото и остават протеините и твърдите вещества в маслото. Ето защо то е полезно и трябва да бъде част от менюто ви:

  1. Има висока температура за изпаряване

    Тъй като Гхи се вари на по-висока температура от останалите масла, то не се разпада на свободни радикали, както останалите. Свободните радикали са вредни за здравето и по-точно за дихателната система.

  2. Намалява риска от сърдечно-съдови заболявания

    Топеното масло съдържат голямо количество конюгирана линолова киселина. Тази киселина защитава тялото от канцерогени, артериална плака и диабет. Затова топеното масло ви предпазва от сърдечно-съдови заболявания.

  3. Може да ви помогне да отслабнете

    Когато топеното масло се извлича от хранени с трева крави, маслото съдържа мастни киселини, които се борят с рака, което го прави страхотно, ако искате да отслабнете.

  4. Подобрява храносмилането

    Гхи е богато на маслена киселина. Бактериите в червата превръщат фибрите в маслена киселина, която защитава стените на червата. Маслената киселина предотвратява възпаленията и помага при възстановяването на чревните стени.

  5. Намалява холестерола

    Проучванията доказват, че топеното масло намалява нивата на холестерола. Това се осъществява чрез повишена секреция на жлъчни липиди.

  6. По-хубава кожа

    Топеното масло пречиства кожата и придава допълнителен блясък. Действа като естествен овлажнител, ако се използва редовно. Също така може да лекува белези, например такива, причинени от варицела.   

    Станете част от Jenite.bg във Facebook!

4 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay