Кой естествен подсладител е най-здравословен?

Ако изобщо има такъв...

Кой естествен подсладител е най-здравословен?

Всички знаем недостатъците на захарта- вредна е, дори наподобява наркотик. Тя сериозно може да саботира вашата диета и здравословен начин на живот. За щастие има много подсладители, с които можем да заменим захарта, за да не бъде чак толкова вредно. Тъй като е почти невъзможно да изключим напълно сладкото от менюто си, можем поне да го намалим.

Има много алтернативи на бялата захар- мед, кленов сироп, кокосова захар и т.н. Но замисляли ли сте се кои от тези природни съставки наистина са полезни и как се отразяват на кръвната ви захар? Има някои природни подсладители, които са по-полезни от други.

Мед

Медът съдържа малко повече калории от останалите естествени посладители и се състои от фриктоза и глюкоза, но също така има антибактериален ефект, особено през грипния сезон.

Меласа

Опитвали ли сте меласа? Това е един чудесен естествен подсладител, който обаче трябва да се консумира в малки количества. Меласа съдържа желязо и калции, които са полезни за организма.

Кленов сироп

Има много причини да изберете кленовия сироп пред останалите подсладители. Той е 50% фруктоза и 50% глюкоза. Съдържа цинк и манган. В сравнение с обикновената захар увеличава по-малко кръвната захар.

Кокосова захар

Кокосовата захар е около 70-80 % захароза. Една чаена лъжичка съдържа 15 калории, което означава, че не е особено добър вариант да използвате кокосова захар.

Столетник

Този естествен подсладител не е толкова естествен, колкото си мислите. Той подлежи на много обработки, преди да се консумира, което елиминира полезните действия.

И така, изводът е, че медът и кленовият сироп може би са най-добрият избор. И все пак, опитвайте да избягвате подслаждането на нещата, които ядете.  

Станете част от Jenite.bg във facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay