Тайната на крехките и сочни пържоли

Доказан метод за приготвяне на вкусни пържоли

Тайната на крехките и сочни пържоли

Пържолите са много вкусни, но приготвянето им е малко сложно. Особено, ако сте от хората, които обичат месото да е по-изпечено, вероятно никога не можете да приготвите пържоли така, че да са достатъчно крехки и сочни. Позволете ми да ви представя новия си любим метод за преценка дали пържолата е готова: визуалния. Ако следите внимателно процесът на готвене и имате часовник наблизо, можете да приготвите перфектната пържола, без някакви специални уреди.

Тайната на крехките и сочни пържоли

При визуалния метод се търси нещо много специфично, докато пържолата е на скарата: капчици сос, които се оформят върху пържолата. Обикновено този процес изисква 6 минути от едната страна и 5 от другата, затова е важно да имате часовник и да сте много наблюдателни. Гарантирам, че този метод работи.

Тайната на крехките и сочни пържоли

Първо, трябва да сложите мазнината върху месото, а не върху скарата. Това гарантира, че пържолата ще бъде равномерно покрита с подправки. Без значение дали става въпрос за някакви специални подправки или за сол и пипер, така те ще полепнат по пържолата. Поставете пържолите на предварително загрятата скара. Печете 6 минути от едната страна (докато се появят капчиците), 5 минути от другата и свалете месото от скарата. Изчакайте 5 минути, преди да я разрежете, за да остане сочна.

Вашата вкусна, сочна пържола е готова за хапване!

Добър апетит!   

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

6 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay