Професионални грим съвети

Професионални грим съвети

Гримьорите имат много трикове, с които успяват да направят чудеса върху лицата ни. Тези трикове обикновено им помагат да спестят време и пари. Ще ви споделим няколко трика, вдъхновени от професионалистите, които ще ви помогнат да си правите безупречен грим. 

1. Измивайте гъбите си, преди да слагате продукт върху тях

Измивайте гъбите, четките и бюти блендерите преди да ги използвайте. Измийте ги, подсушете ги със суха кърпа и нанасяйте продуктите на лицето си чрез потупване. Този трик ще ви помогне да спестите много пари за козметика (тъй като по-малко продукт остава по гъбата) и ще имате по-естествен вид. Освен това хайлайтъра ще бъде по-издръжлив, ако го нанасяте с мокра четка.

2. Не съхранявайте гримовете си в банята

Освен че в банята бактериите по-лесно се разпространяват, тъй като е влажно и топло, това влошава качеството на гримовете. Гримьорите слагат специални влагоабсорбиращи пакетчета в куфарите с гримове (подобни на тези, които са в кутиите за обувки). 

3. Направете веждите си по-естествени 

Преди да си изберете молив за вежди, нанасете няколко цвята на ръката си, за да прецените кой е най-подходящия цвят за вас. Използвайте плоска четка, за да нанесете продукта за вежди (молив или сенки)- така веждите ще изглеждат по-плътни. Нанесете малко гел или вакса (тези, които мъжете използват за косите си), за да изглеждат веждите ви по-естествени. 

4. Скрийте малките бръчки

Ако имате малки бръчки на клепачите, които бихте искали да скриете, използвайте матирани сенки. Ако все пак искате да имате нещо блестящо на клепачите, нанесете малко брокат върху матовите сенки, по средата на клепача. 

5. Използвайте палитра

Гримьорите често смесват различни продукти, затова използват специални метални палитри, върху които смесват продуктите. Вие можете да използвате просто някаква гладка повърхност- капак от кутия, огледало и т.н. За разлика от ръката, тази "палитра" няма да затопли продукта или да го абсорбира. Можете да смесвате фон дьо тени, червила, сенки и други. Така можете да създадете цвета, който ви е нужен.

6. Всеки цвят руж трябва да бъде там, където му е мястото

Поставете розови и червени цветове по бузите, прасковени цветове точно над скулите, а бронзовите цветове трябва да бъдат под скулите. Джеймс Винсен, гримьор, казва, че това е начинът, по който можете да пресъздадете естествения руж, който се появява, когато кръвта тече в лицето.

7. Избирайте цвета на вашите гримове внимателно

Често сме разочаровани от начина, по който изглежда на устните ни ново червило. Това е така, защото когато го нанасяме на ръката си, за да видим цвета, той е съвсем различен. Това се дължи на факта, че цветът на кожата е различен на различените части от тялото. Кожата по устните е по-ярка от кожата на ръцете. Така че, когато избирате цвета в магазина, най-добре е да го опитате на върховете на пръстите си, където цветът е почти същият като на устните.

При избора на фон дьо тен също не трябва да го тествате на ръката, където цветът е по-тъмен, отколкото на лицето. Поставете малко фон дьо тен във вътрешността на предмишницата или на мястото, където започва врата.

8. Не забравяйте за вътрешната част на окото 

Когато нанасяте грим на очите си, не забравяйте за вътрешността на долните клепачи. Обикновено това е мястото, което разкрива умората. Тъмният молив ще направи очите ви "приличащи на котка" и по-изразителни, а по-лекият ще направи очите по-големи и отворени. 

9. Лесен начин за премахване на грим

Тони Флешман, холивудски гримьор, твърди, че неговият любим продукт за сваляне на грим, след години търсене и проучване, е бебешкият шампоан. Той е чудесен за премахване на силен грим и не изсушава кожата. Също така можете да използвате шампоана за миене на четките. 

10. Променете цвета на коректора си

За да скриете несъвършенствата на кожата си, професионалните гримьори използват различни цветове на коректора: ако имате тъмни кръгове, можете да използвате розов цвят, ако имате зачервяване на кожата, можете да използвате зелен цвят. Ако нямате козметика с необходимия цвят, можете да използвате червено червило, за да скриете тъмните кръгове и матови сенки, за да прикриете акнето. Просто ги разбъркайте с обикновения си коректор.

11. Нанасяйте коректора правилно

Ако нанасяте коректора с кръгови движения, няма да постигнете желаното покритие. Вместо това, направете обърнат триъгълник с коректора. По-този начин ще прикриете тъмните кръгове.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay