Прясно влюбените се познават по-добре от "бракуваните"

Двойките отскоро се познават по-добре

Прясно влюбените се познават по-добре от "бракуваните"

На всички ни се иска да си мислим, че познаваме партньорите си толкова добре, колкото себе си. Мислим също така, че колкото по-дълго сме с половинката си, толкова по-добре я познаваме. Според психолозите обаче, предположенията ни удрят на камък. Техните проучвания сочат, че младоженците и двойките, които са от скоро заедно, се познават по-добре от партньорите с дългогодишни отношения.

 

Специалистите провеждат изследване с две групи двойки – в едната партньорите са заедно около две години и половина, а в другата група се включват двойки, които имат зад гърба си 40 години съвместен живот. Партьорите трябва да отговарят на въпроси за любимите храни и филми на другия, както и за обзавеждането в кухнята.

 

Учените установили, че по всяка от тези три теми младите двойки дават повече правилни отговори от другите с години съвместен опит зад гърба си. Оказва се, че най-бегло партньорите познават предпочитанията в храненето на любимия човек.

 

Получените резултатите са донякъде изненадващи, тъй като по-възрастните двойки са имали много повече време и възможности да се опознаят в сравнение с по-младите. Според специалистите това вероятно се дължи на факта, че когато връзката е нова, партньорите трябва да полагат повече усилия, за да се опознаят и за да задържат човека до себе си.

 

Двойките, които са заедно от по-дълго време, се чувстват стабилни и сигурни, но също така са по-склонни да премълчават и да казват по някоя и друга малка лъжа на човека до себе си, за да избегнат конфликти и така нерядко забравят защо са заедно. 

2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay