Психолозите обясняват защо късните бракове са по-щастливи от ранните

Психолозите обясняват защо късните бракове са по-щастливи от ранните

Всеки търси любовта си. За съжаление, много отношения свършват. Това се случва, защото натискът на социалните стереотипи може да стане по-силен от реалните желания и хората бързат да се оженят, не за да създават семейство, а заради краткотрайните чувства и страха от това, че са сами.

Направете обективна оценка на това дали сте готови да изградите силна връзка:

1. Любовта помага на самостоятелното развитие

Един зрял човек никога не спира да работи върху себе си, а любовта само дава сила. Те не се страхуват да променят гледната си точка и са готови да признаят своите недостатъци. Те могат да бъдат разумни и внимателни. 

Ако някой от партньорите иска да го приемат такъв, какъвто е и ви предлага да се примирите с лошите му навици, връзката ви няма да се развие и вие ще станете непознати един на друг. 

2. На първо място, да обичаш означава да даваш

Човекът, който не може да създаде качествена връзка не търси вдъхновение в своя партньор и не се опитва да изпълни празнината в душата си с него. В нормалните връзки, нещата стоят по друг начин: партньорите се опитват да споделят това, което имат.

3. Един от основните аспекти на любовта е волята

Тези известни думи от брачните обети казват, че винаги трябва да бъдем до партньора си: в болест и здраве, в богатство и бедност и т.н. Тези думи предполагат, че хората, които искат да създадат семейство, разбират, че любовта не е само чувство, а че това е обвързващо и обмислено решение.

Компонентите на зрялата връзка са общи цели, искрено желание да бъдете заедно и съсредоточавате вниманието и енергията си върху един и същ човек - дори и да има изкушения и колебания.

Ако след всеки скандал опаковате багажа си и си спомняте бившата/бившия си, трябва да помислите колко дълго ще продължи тази връзка.

4. Любовта е работа

Да бъдеш търпелив с навиците и характеристиките на партньора си, да бъдеш внимателен ... Всички тези неща може да звучат скучно и винаги са изтощителни и трудоемки, но това е основата за хармонична връзка. Ако искате да укрепите своята любов, трябва да работите упорито.

5. Любовта е отговорност

Отговорността е функция, която отличава възрастен от дете. Можете да използвате същия показател за вашата връзка: дали е зряла или не? Страхотно е, когато имате някой, на когото да разчитате, нали? И готов ли сте да бъдете този надежден човек? Да, такъв метод предполага сериозни задължения, но също така укрепва връзката ви и я прави реална.

6. Да обичаш означава да уважаваш индивидуалността на другия

Зрял човек вече е изградил своите цели, поради което е готов да зачита интересите на някой друг. Такава връзка е свободна от натиск: партньорите дават свобода един на друг и винаги се опитват да постигнат компромис.

Хората, които са само заети със собствените си интереси, не са готови да слушат, да разбират или да приемат нещо.

7. Любовта няма да ви предпази от нараняване

Болката и разочарованието са нормални неща в нашия живот и дори любовта ни не винаги може да ни защити. Трябва да сме смели да се изправяме пред трудности и не трябва да се оплакваме или да обвиняваме никого. В този случай връзката ще бъде силна и дълбока.

Психолозите вярват, че ако разберем и приемем тези 7 принципа, наистина можем да изградим добри взаимоотношения. Те съветват да се забавим с брака, ако смятаме, че ние или партньорът ни може да не сме готови. По-добре би било да отделите ценното си време за вашите хобита, мечти и лично израстване, вместо да се възстановите от болезнена раздяла. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

3 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay