10 топ дестинации в Близкия изток

Вижте кои са те според класацията на U.CityGuides

10 топ дестинации в Близкия изток

Въпреки че е раздиран от религиозни и социални противоречия, Близкият изток си остава сред най-очарователните части на света. Едни от най-великолепните гледки и спиращи дъха местности се намират именно тук.

Противно на много от нагласите на западното общество, напълно безопасно е да се пътува до голяма част от региона (най-вече в Турция, Йордания, Обединените арабски емирства и Израел).

Дестинациите, които ви представяме в този материал, са места, които трябва да бъдат посетени поне веднъж в живота!

1. Кайро, Египет
Въпреки че в момента не е особено посещавано от туристи място, ще настъпи момент, в който социалните и политическите размирици в Кайро ще отшумят, и тогава египетската столица  ще се превърне отново в една от най-предпочитаните дестинации в света.

Разположен по долното течение на река Нил, въпреки хаоса, който цари в страната в момента, в града все още може да бъде забелязана архитектурата в стил Париж. Египетските пирамиди и невероятните съкровища, запазени в Египетския музей, са това, което все още задържа Кайро на първо място сред десетте топ дестинации в Близкия изток.

2. Истанбул, Турция

10 топ дестинации в Близкия изток

Истанбул е единственият град, който се намира на два континента. Разположен както в Азия, така и в Европа, градът съчетава в едно европейската и арабската култура.

Велика имперска столица в продължение на почти 16 века, в стария Константинопол все още свети някогашният архитектурен блясък. В турския град се намира Синята Джамия - едно от най съвършените човешки творения и сред най-видните забележителности на Истанбул, както и Ая София (Hagia Sophia) - главната катедрала в Константинопол.

Днес Истанбул е космополитен град, който съчетава традиционната и съвременната изтънченост. Като бонус можете да добавите към почивката си невероятна нощ в бар с изглед към Босфора.

3. Петра, Йордания

10 топ дестинации в Близкия изток

Всичко в Йордания (с изключение на столицата Аман, която попада в класация за най-грозните градове в света) е изпълнено с магия и чудеса, които са съсредоточени най-вече в Петра.

Древният град, построен изцяло от камък, не прилича на никое друго място на земята. Отличава се с великолепни храмове, издигнати от древни пустинни племена. Петра е един от най-забележителните градове в Близкия изток, като се твърди, че най-добре магията му може да бъде видяна на залез слънце, както и вечер.

4. Дубай, Обединени арабски емирства

10 топ дестинации в Близкия изток

Градът на бъдещето вече е град на настоящето. В емирството, което постоянно се опитва да се състезава с най-новите въведения в областта на архитектурата, всичко, което има значение, е по-новото и по-голямото.

Шансовете една от топ дестинациите да се превърне в метрополитен град не са никак малки. Дубай е дом на едни от най-забележителните хотели в света и един своеобразен поглед към бъдещето.

5. Йерусалим, Израел

10 топ дестинации в Близкия изток

Да посетите очарователния израелски град, означава да се върнете 3000 години назад в историята. Светилище за трите най-големи монотеистични религии - юдаизъм, християнство и ислям, Йерусалим е духовният център на света.

Независимо от това каква религия изповядвате, няма как да останете безразлични към живота на това свещено място, докато преминавате през лабиринта от улици и пазари.

6. Абу Даби, Обединени арабски емирства

10 топ дестинации в Близкия изток

Столицата на Обединените арабски емирства също предявява своите претенции да се превърне в културната столица на Близкия изток. Поради тази причина едни от най-големите музеи в околността получават нов дом.

Разположен върху поредица от острови, Абу Даби е една от най-атрактивните дестинации в арабския свят. Емирството може "да се похвали” със своите архитектурни шедьоври, издигнати на невероятна височина, метафорично достигащи небето. Тук можете да откриете и едни от най-големите джамии в света, които могат да бъдат посещавани и от хора с различна религия.

7. Тел Авив, Израел

10 топ дестинации в Близкия изток

Това е един от най-изненадващите градове в света, съчетаващ елементи от Ню Йорк, Рио де Жанейро и Маями. Въпреки, че уникалността му се състои главно в това, че е населен предимно с евреи, Тел Авив често е възприеман като космополитен град.

Животът в израелския град кипи 24 часа в денонощието и включва впечатляващ нощен живот и невероятни партита на морския бряг. За страхотната атмосфера допринасят както хубавото време, така и младите хора, които могат често да бъдат забелязани по улиците на Тел Авив.

8. Луксор, Египет

10 топ дестинации в Близкия изток

Много от египетските храмове са открити именно тук. В Луксор се намира също така Долината на царете, където можете да откриете гробниците на фараоните от Новото царство, както и село Карнак - най-голямото религиозно средище в Египет, което се състои от многобройни паметници.

Тези две забележителности разказват историята на фараони, мумии и една отдавна изгубена култура. 

9. Доха, Катар

10 топ дестинации в Близкия изток

Съвсем скоро ще започнете да чувате много повече неща за Доха. Столицата на Катар работи усилено, за да се превърне в голям световен център, като строи невероятни хотели и атракции от световна класа. Една от тези атракции е Музеят на ислямското изкуство, който се намира на построен специално за целта изкуствен остров.

Развитието на Доха през последните години вдъхва голямо количество оптимизъм и много хора започват да го наричат "Новият Дубай”.

10. Мъртво море, Йордания

10 топ дестинации в Близкия изток

Най-ниската точка на земята граничи с Израел и Йордания и ви позволява да изживеете прекрасен феномен, а именно - безтегловното плаване. То най-добре се усеща на йорданския бряг, където има великолепни курорти, в които туристите могат да отседнат.

Солените води на езерото привличат посетители от цял свят в продължение на хиляди години, а обграждащите го планини допринасят за величествената гледка.

Ако искате да видите още интересни дестинации, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

6 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



6
Не е посочен 26.06.2014|16:20
Невероятни места, страхотни забележителности, които си струва човек да види, а и това са едни толкова по-различни от нас култури.
5
Не е посочен 26.06.2014|11:58
Бил заложил на Дубай .
4
Не е посочен 25.06.2014|15:23
Късметлийка съм,на 6 от посочените места съм била!...Само не разбирам,защо в йорданската част на Мъртво море се усеща по-силно безтегловността?!?!...Чудесни и луксозни хотели има и в израелската част,твърдя със сигурност,защото 2 пъти вече съм почивала там!...А обединените арабски емирства и Бахрейн от няколко години са ми в плановете!...
3
Не е посочен 24.06.2014|11:26
Все красиви дестинации са, които с удоволствие бих посетила.
2
Не е посочен 23.06.2014|14:41
Хубаво е навсякъде, много ми се иска да посетя някои различни от нашата култура държави, кой знае, някой ден, ако ли не се надявам,че детето ми един ден ще има възможност да пътува и да разглежда света :)
1
Не е посочен 23.06.2014|13:44
искам ннавсякъде да идааа
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay