5 места, които да не пропускате в Барселона

Когато говорим за Барселона първите думи, които ни идват на ум са екзотика, архитектура, изкуство и привлекателния морски чар, който носи града. Вкусна храна, поднесена под звука на латино ритми и фиeста, която там е ежедневие.

Територията на Барселона изобилства от задължителни за посещение културни и развлекателни обекти, несравними с никое друго място на света. Ние ви предлагаме пет места, които задължително трябва да видите. Разходете се с нас из слънчева Барселона:

5 места, които да не пропускате в Барселона
1. Ла Саграда Фамилия ( La Sagrada Familia)
Катедралата Ла Саграда Фамилия е проектирана от Антони Гауди.  Мащабният проект все още не е завършен, но обектът е отворен за посещения. Фасадата на сградата е забележителна, често оприличавана на пясъчен замък, с форми сякаш дошли от друг свят. Покрита със статуи на хора, множество плодове и различни орнаменти. Самият Гауди осъзнава, че няма да  успее да довърши забележителния проект сам и започва да обучава свои последователи. До днес редица талантливи архитекти работят по завършване на величествения проект. При посещение на града не пропускайте да се запознаете със завладяващата  история на катедралата.

5 места, които да не пропускате в Барселона
2. Ла Рамбла и Готическия квартал (La Rambla & Barri Gòtic)
Ла Рамбла е най-известната пешеходна улица в града, винаги оживена и пълна с артисти, художници и магазини.  Ако се спуснете по нея можете да се отбиете до местния пазар Ла Букерия, където да се насладите на различни вкусове от екзотични плодове и напитки до морски дарове и местни деликатеси. Изобилие от заведения и магазини, Ла Рамбла е един празник.
Не пропускайте да видите и площад Реал, който се намира отстрани на Ла Рамбла. Площадът е с правилна правоъгълна форма, с много палми и заведения, където можете да седнете и да се насладите на красотата и звуците на папагалите. Несъмнено едно от най-впечатляващите места в Барселона.
Готическият квартал се намира в непосредствена близост до улицата Ла Рамбла. Не пропускайте да се разходите из улиците с готическа архитектура, малки магазинчета, както и да видите Катедралата на Барселона, която се намира в квартала. Обстановката се допълва от оперните изпълнители и  улични музиканти.

5 места, които да не пропускате в Барселона
3. Ла Барселонета (La Barceloneta)
Разходката по крайбрежната улица и плажа Ла Барселонета е задължителна част от вашата разходка из екзотична Барселона. В горещите летни дни можете да се порадвате на слънцето и водата или пък да хапвате тапас и паеля в някое от крайбрежните заведения. Музиката и уличното изкуство не спират и там.  Ако обичате да спортувате, крайбрежната улица е едно от най-подходящите места за сутрешно бягане, където ще срещнете много съмишленици.

 

5 места, които да не пропускате в Барселона
4. Парк Гюел (PARK GÜELL)
Парк Гюел също е проектиран от Антони Гауди. Архитектурното наследство, което оставя на града е забележително. Можете да видите впечатляващите му, новаторски за своето време дизайни навсякъде из Барселона, но задължително посетете и парк Гюел. Ще се докоснете до природата и ще имате възможност да видите града от по-високо. Можете дори да подготвите малък пикник и да прекарате там топлите следобедни часове в сиеста.   Мястото предлага няколко сгради, голяма тераса декорирана с типичните за стила на Гауди музайки от цветни плочки, както и алеи с тропически растения, където можете да се разходите и да се порадвате на красотата и спокойствието, което мястото носи.

5 места, които да не пропускате в Барселона
5. Площад Испания и Магическият фонтан (Plaça d'Espanya y Font Màgica)
Площад Испания е сред задължителните места за посещение. Той е един от основните площади в града, в непосредствена близост до областта Монтджуик, Националния музей за изкуство на Каталуния и Магическия фонтан. Разходете се в района през деня и вечерта, за да имате възможност да усетите две различни настроения на мястото.
Магическият фонтан предлага вечерно светлинно и музикално шоу. Проверете графика на спектаклите преди да отидете, защото се провеждат в различни часове през зимния и летния сезон. Красотата и величието на фонтана е несравнима. Ако искате да почувствате магията на града  посетете  Магическия фонтан.

5 места, които да не пропускате в Барселона
След тази кратка описателна разходка из Барселона, вие вече познавате духа и настроението на града. Освен тези прекрасни места можете да посетите множество музеи, галерии, пазари, паркове, клубове, барове и да си дадете шанс да се влюбите в Барселона.

8 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay