6 вълнуващи зимни пътешествия

Можете да отидете да се пързаляте с кънки върху замръзнало езеро, да разгледате северната столица на Русия или пък да се спуснете със ски по пясъците на пустинята Намиб

Наблизо или надалеч, на студено или на топло, зимата предоставя безкрайни възможности за въображението на пътешественика.

Можете да отидете да се пързаляте с кънки върху замръзнало езеро, да разгледате северната столица на Русия или пък да се спуснете със ски по пясъците на пустинята Намиб... А ски върху действащ вулкан? Както сме ви казвали и преди, светът е голям и адреналин дебне отвсякъде!

Ето няколко идеи за зимни пътешествия, които не само ще ви срещнат с нови земи, но и ще вдигнат адреналина ви.

Санкт Петербург
Дори през зимата, а все пак говорим за температури от около 20 градуса (руснаците не си правят труда да произнасят минуса), в Санкт Петербург винаги има какво да се види и то в огромни количества.

Река Нева, заради която наричат града Зимната Венеция, е замръзнала, но мостовете, които обримчват целия град, са толкова живописни, че ти се иска да спираш на всяка крачка за снимка. Атмосферата в целия град е доста "западна” заради бароковата архитектура на сградите и дворците, с която Петър I е конкурирал двореца Версай и западните столици. 

Разгледайте Ермитажа, катедралата Смолни събор, паметника на Пушкин, луксозната улица Невски проспект, която е нещо като петербургското Шанз-Елизе и един куп прекрасни сгради с барокови фасади.

На кънки в Канада
Езерото Луис (Албърта, Канада) е приказно кътче от Националния парк Банф, в което можете да покарате кънки на една от най-живописните ледени пързалки в света. Ледената пързалка е обградена от Канадските скалисти планини и от ледника Виктория и е честа илюстрация на канадските пощенски картички.

Тук целогодишно се стичат скейтъри, кънкьори и хокеисти, за да се насладят на вълшебния снежен пейзаж, докато извършват спортните си занимания.

Сауна и сняг във Финландия
Когато се разболеят, финландците имат поговорка: "Ако сауна, въглен и ликьор не помогнат, значи състоянието ви е фатално". Като това не означава, че тези три мощни лекарства трябва да се приемат едновременно, разбира се.

Ако отидете във Финландия през зимата, не само че трябва да си вземете традиционна финландска сауна, но след сауната можете да продължите по-екстремно, като скочите в ледената вода на някое езеро (сауните много често са в близост до езера и реки) или се овъргаляте в снега. А, и не забравяйте накрая да се потупате с брезовите клонки, които ще намерите в сауната.

На ски на вулкана Етна
Ако сте от хората, за които силните усещания никога не идват в повече, връх Етна в Сицилия ще се превърне в новата ви любов. Етна е активен вулкан, на който могат да се практикуват зимни спортове, но само от най-смелите.

В случай, че миризмата на сяра и лавата ви привличат неудържимо, върхът предлага два ски центъра с общо шест писти. Комбинацията между сняг, лед и огън, създава предпоставки за едно наистина изключително преживяване.

Ако всичко това не ви е достатъчно, курортът се намира на 40 минути от град Катания, което пък ви дава възможността да съчетаете снежни и плажни удоволствия в един ден.

Ски без сняг - в пустинята Намиб
Ако обичате тръпката на зимните спортове, но конвенционалните курорти са твърде скучни за вас и имате нужда от нещо ново, можете да опитате ски без сняг. Едно от популярните места за този вид развлечения е пустинята Намиб в южната част на африканския континент.

Там можете да карате ски или сноуборд на пясъчни дюни. Курортът Ски Намибия е основан от Хенрик Мей – човекът, влязъл в книгата за рекорди на Гинес като скиора, развил най-голяма скорост на пясък – 92 километра в час.

Леден хотел, Канада
"Отел дьо Глас" е името на ледения хотел в Квебек, Канада, който не се препоръчва за зиморничави хора. Построен е изцяло от лед и сняг и е най-интересната забележителност в града, и най-вероятно в цяла Канада.

Там се спи в спални чували и върху кожи, като това е едно от многото любопитни неща, които ще изживеете в този хотел. Хотелът предлага тематични стаи и апартаменти, две художествени галерии, изложбени зали, кино и леден бар, който е перфектното място за тези, които остават в хотела за малко.

За още вълнуващи виртуални пътешествия станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



12
Не е посочен 24.02.2014|15:53
Хубави предложения но са ми далеч и скъпи.
11
Не е посочен 21.02.2014|18:24
Обичам да пътувам .
10
Не е посочен 21.02.2014|17:31
никъде няма да идем.
9
Не е посочен 21.02.2014|17:29
Със сигурност ще е вълшебно преживяване само защото ще е нещо различно.
8
Не е посочен 21.02.2014|17:24
Много добре! Много искам да посетя някое от тези местена, ще е голям кеф.
7
Не е посочен 21.02.2014|16:43
Карането на ски без сняг в разни пустини е доста популярен атракцион в последно време, в Йордания също го предлагат.
6
Не е посочен 21.02.2014|16:00
Канада ми звучи много добре :)
5
Не е посочен 21.02.2014|15:47
ех че кеф :)
4
Не е посочен 21.02.2014|15:23
Всички са хубави,ако имам възможност бил обиколила навсякъде.
3
Не е посочен 21.02.2014|14:29
Ехе, наистина би било много яко човек да посети тези толкова различни кътчета.
2
Не е посочен 21.02.2014|11:17
Много екзотични предложения, но те са за хора с пари, не всеки може да си позволи подобно пътешествие в днешни дни и на мен много ми се иска, но няма да мога да се възползвам.
1
Не е посочен 21.02.2014|10:02
Всички са много интересни, но ако имах възможност бих отишла в Канада.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay