8 неща, които е добре да избягвате да носите в самолет

8 неща, които е добре да избягвате да носите в самолет

Независимо дали избирате облекло за кратък или по-продължителен полет, най-важното е да се чувствате удобно и да нямате проблеми.

Ще ви дадем няколко съвета за това какво не бива да носите в самолет.

1. Парфюм

Когато пътувате, ще бъдете в сравнително малка зала. Избягвайте тежки парфюми в името на останалите хора в самолета. Много от ароматите предизвикват раздразнение, а също така може да има хора с алергии или астма.

2. Тесни дрехи

Избягвайте тесни дрехи, особено ако полетът ви е повече от 4 часа. Хората са изложени на риск от дълбока венозна тромбоза при по-дълги полети. Това представлява кръвен съсирек, който се образува в дълбока вена, обикновено на крака. За да избегнете това, носете по-широки дрехи.

3. Сложни дрехи

Тоалетните в самолетите са изключително тесни. Например, ако носите гащеризон със сигурност ще изпитате затруднения със свалянето му. Дрехи с много копчета и ципове също няма да ви бъдат удобни.

4. Дрехи или бижута, които съдържат метал

Не е изненада, че обувките с големи метални украшения или бижута с метал могат да забавят проверката за сигурност. Неочаквано е, че някои блестящи пуловери може да имат метални нишки, вплетени в тях. Докато можете лесно да премахнете обувките, ако е необходимо, премахването на пуловер може да е по-трудно.

5. Летни дрехи

Дори когато летите до някои топла страна и сте изкушени да облечете тънки, летни дрехи, не забравяйте, че в самолета може да бъде изненадващо студено. Наличието на няколко слоя дрехи е от съществено значение за комфортното пътуване.

6. Контактни лещи

Средната влажност на такава височина е около 20%, което може да накара лещите да изсъхнат и да раздразнят очите ви. Ако ви предстои дълъг полет ви препоръчваме да сложите очила, вместо лещи.

7. Високи токчета

Сигурността на летището ще ви помоли да свалите обувките си. Не само, че петите могат потенциално да се използват за съхраняване на забранени предмети, но имат и метална конструкция, която определено ще задейства алармата. Никой не обича да стои бос на пода на летището. Освен това краката ви могат да се подуят по време на полета, така че тесни обувки трябва да се избягват.

8. Тениски с обиден текст

Няма да повярвате, но има случаи, в които хора не са били допускано до самолета, заради начина, по който са облечени. Причините могат да бъдат многобройни: прекалено голяма цепка, прекалено къса рокля, тениски с обидни надписи, боси крака и т.н. Просто избирайте облеклото си разумно.


Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay