Авиокомпаниите никога няма да губят багажа ви, ако използвате тези 10 трика

Загубеният багаж е кошмар за всеки!

Авиокомпаниите никога няма да губят багажа ви, ако използвате тези 10 трика

Доста често се случва багажът да бъде изгубен, което проваля почивката на всеки турист. Ще ви препоръчаме 10 неща, които да правите, за да сте сигурни, че вие и багажът ви ще останете заедно.

Махайте старите етикети веднага

Ако обичате да колекционирате етикетите на куфара си, за да си спомняте за вашите пътувания, рискувате да не получавате багажа си в същия ден, защото вероятно той ще лети за някъде по грешка. По-добре сложете стикер с името си, така ако случайно се изгуби, по-лесно ще бъде намерен. 

Чекирайте се по-рано

Служителите на летището казват, че багажът се губи най-често, ако се чекирате в последния момент. Колкото по-късно се регистрирате, толкова по-голям е шанса вашия багаж да не лети с вас, тъй като просто не успява да премине толкова бързо, за да лети с вас.

Помолете да залепят етикет "Чупливо" на куфара ви

Това е известен трик. Помолете персонала да залепи етикет "чупливо", като е добре да обясните, че имате наистина много чупливи неща  в багажа. Така ще бъдат по-внимателни с него.

Не препълвайте куфара си

Служителите на летището хвърлят куфарите и то толкова силно, колкото могат. Колкото по-тежък е куфара ви, толкова повече щети ще получи.

Изберете куфар с ярък цвят, но не прекалено скъп

Ако куфарът ви изглежда прекалено скъп, силно вероятно е да го откраднат. Ако пък е сив или друг традиционен цвят, вероятно ще се окаже в ръцете на някой друг от хилядите хора, които имат такива куфари. Изберете куфар в ярък цвят и модел, който не изглежда прекалено скъп.

Ценете времето за междинно кацане

Обикновено директните полети губят по-рядко багаж от тези, при които има междинно кацане. Не казваме, че те не могат да бъдат безопасни, просто трябва да има поне 1 час престой, за да се уверите, че багажът ви е с вас.

Използвайте защитно фолио

Знаете как опаковат куфарите на летището, нали? Никой крадец не може да достине до тях. Но все пак можете да използвате защитно фолио в ярък цвят.

Застраховайте ценните вещи

Не слагайте нещо прекалено ценно в багажа си, без да сте го застраховали. Много често се случва нещо да изчезне, а ако е прекалено скъпо или ценно, ще бъде още по-неприятно.

Инсталивайте GPS-тракер

Ако някога сте губили багажа си или сте прекалено притеснени за него, определено се нуждаете от GPS-тракер. Можете да следите координатите на багажа си по всяко време чрез телефона си.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 2
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay