Да се изгубиш в Милано

Да се изгубиш в Милано

Италианската столица на модата е една от най-желаните туристически дестинации в Европа. Любимо място на ценители на красотата и дизайна. Посещението на този град носи вълнуващи емоции, запознанство с традиции и култура, която носи в себе си елегантен чар. Това настроение, често те кара да мечтаеш и да мислиш как ще успееш да побереш цялата красота на Милано в себе си, поне още малко.

Да се изгубиш в Милано

Разходката из центъра, срещата с Дуомо ди Милано, миланската готическа катедрата, е сред едно от най-впечатляващите преживявания в града. Бялата сграда сякаш свети, обляна от слънчева светлина, привлича погледите на минувачите, а от покрива й се разкрива гледка от високо. Вечерното й сияние е не по-малко магнетично и бляскаво. Историческото място е страхотен пейзаж докато си почивате на някоя пейка на площада пред катедралата, а защо не и с вкусен сладолед в ръка.

Да се изгубиш в Милано

Когато отклониш, поглед в ляво от катедралата се намира сградата Викторио Емануеле II, която представлява голям търговски център с луксозни магазини на едни от най-големите имена в италианска мода и модата като цяло. Там можеш да се насладиш на хубава чаша ароматно кафе, в някое кокетно заведение с прозорци към витрините на магазините, докато правиш планове за покупки, а може би някоя снимка за социалните мрежи.

Новата част на града е приятно място за разходка. Стъклените сгради, сред които и небостъргач са добро място, ако обичаш модерна архитектура. В тях се помещава шопинг център, а имате и възможност да видите града от високите етажи. Дори и модерна, тази част на Милано отново носи в себе си типичния италиански дух.

Да се изгубиш в Милано

Не пропускай да отидеш до канала Навили, спусни се покрай безбройните местни заведения и ресторанти, китни магазинчета и занаятчийници. Там ще се докоснеш до традиционната италианска кухня и ще разбереш защо е толкова специална и обичана. Опитай пицата и спагетите, направени с ароматни подправки, това е вкуса на Италия. Оживените малки улички са чаровни, носят спокойствие и приятни емоции.

Да се изгубиш в Милано

Да се изгубиш в чара на Милано е лесно, само трябва да се отдадеш на италианския дух и добро настроение, което прелива из малките улички и широки площади на града.

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay