Женско градче в Бразилия си търси мъже

Запознайте се с любопитната история, както и с всекидневния живот на жените в града

Женско градче в Бразилия си търси мъже

Нойва де Кордейро е малко градче в Бразилия, което е населено предимно с жени. Броят на жителите е над 600, като по-голямата част от тях са на възраст между 20 и 35 години. Освен това, в областта се носи мълва за необикновената красота на жителките на населеното място. Но нека най-напред да се върнем назад в историята...

Градът е основан през 1891 година, а обстоятелствата около неговото създаване са свързани с името на една жена - Мария Сеньорина де Лима. Младата дама взема смелото решение да напусне съпруга си, за когото всъщност е омъжена насила. След това тя бива изгонена от родното си място с обвинението, че е прелюбодейка.

Мария дори е отлъчена от католическата църква, заедно със следващите пет поколения от рода й. В този момент тя прави стъпката, която определя бъдещето й - напуска града, в който е родена и израснала, и открива свое собствено място за живеене. На земята, на която днес се намира Нойва де Кордейро, тя основава населено място, в което и до днес живеят предимно жени.

Женско градче в Бразилия си търси мъже

Нелма Фернандес е една от представителките на нежния пол в бразилското градче. Според нея жените са по-добри от мъжете в много и различни области от живота. "Градът ни е по-красив, по-организиран, а животът в него е хармоничен и спокоен. Това нямаше да бъде така, ако на власт в града бяха мъжете.

Когато сред обществото има някакъв проблем, ние го решаваме така, както умеят само жените - опитваме се да стигнем до консенсус, вместо да създаваме конфликт. Делим всичко една с друга, дори земята, която обработваме. Тук никой с никого не се съревновава”.

Трябва да бъде ясно обаче, че жените в града не са някакво сестринско общество, настроено срещу мъжете. Всъщност те признават, че искат неща като брак и семейство, но предвид ситуацията срещат трудности при осъществяването на личните си мечти и стремежи.

Женско градче в Бразилия си търси мъже

Нелма разказва, че единствените мъже, с които необвързаните жени се срещат, са или женени или техни роднини. "Повечето от мъжете ни се падат братовчеди. Аз самата не съм целувала мъж от доста дълго време. Всички ние мечтаем да се влюбим и да открием мъжа, за когото да се омъжим. Но също така искаме да живеем в Нойва де Кордейро, а не да го напуснем, за да си намерим подходящ съпруг.”

Женско градче в Бразилия си търси мъже

Решено да се справи с проблема, женското общество в града прибягва до услугите на интернет, а целта е да открие мъже, които са готови да приемат техните условия. Изискванията им са евентуалните бъдещи партньори да работят извън Нойва де Кордейро и да пребивават в градчето само през уикенда.

Мъжът, който ще се съгласи да заживее сред тях, трябва също така да не се меси в живота на жените и да ги оставя да правят всичко, както са го правили преди неговото появяване.

Тук обаче идва време за един напълно уместен въпрос: възможно ли е любовта да разцъфне във връзка, в която жената е главата на семейството, изкарва прехраната и освен това участва активно в обществения живот? Изглежда, че да!

Женско градче в Бразилия си търси мъже

На страницата на Нойва де Кордейро във Facebook мъже от всички части на света оставят положителни коментари, от които личи че са готови на всичко, за да станат част от женското общество. Но все пак това е интернет и наред с одобрителните коментари има и такива, които показват грубото мъжко отношение, което включва перверзни подмятания и сексуални намеци.

Женско градче в Бразилия си търси мъже

Вероятно негативните коментари са повлияли на дамите от бразилското градче, тъй като те изтриват всички постове, които разкриват самоличността на отделните представителки на нежния пол, а също така избягват всякакъв контакт с медиите.

Каква е съдбата на женското градче и ще успеят ли повече мъже да се внедрят в неговите граници, определено не е съвсем ясно. Историята му обаче несъмнено е впечатляваща!

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

8 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay