Как да се справим със страха от летене?

Има няколко трика, с които да си помогнете

Как да се справим със страха от летене?

Има хора, които много обичат да пътуват, но ги е страх да полетят със самолет. Някои ги плаши самия звук, други се притесняват, че се издигат толкова високо в небето. Ние ще се опитаме да Ви покажем, че няма нищо страшно, дори напротив. Лично аз обожавам летенето и смятам, че има начин човек да се научи да му се наслаждава, дори и когато изпитва непреодолим страх. Ето и няколко техники, за да направите пътуването си приятно и да оцените всеки миг там горе.

Подходящо е практикуването на йога, медитация, или тай чи. По този начин ще успеете да се освободите емоционално  и да сте по-спокойни. 

Започнете да летите повече! Да, чували сте, че клин клин избива. Колкото повече Ви е страх от нещо и не Ви харесва, то единственият начин да го преборите, е като му се отдадете. Когато направите примерно 20 полета за година, то тялото Ви няма да е така стресирано. В един момент дори ще Ви стане приятно да витаете сред облаците. 

Да осъзнаем , че страхът ни е неоснователен! - Най-важното е да разберем, че тази голяма машина с перки се управлява от опитен пилот и в никакъв случай няма да подложат пътниците на опасност. Абсолютно излишно е да се затормозявате излишно. 

Ако имате наистина сериозни опасения относно безопасността си по време на летене, все пак е добре и да потърсите помощ от психолог, за да Ви обясни той, че няма от какво да се страхувате!

Изключете всички мисли, затворете блажено очи.. Излитаме! Хайде и Вие с мен, ще видите, че ще е хубаво!

Автор: Теодора Георгиева

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay