Карибските острови, за които малко туристи знят

Карибските острови, за които малко туристи знят

Карибските острови са любима дестинация за екзотични почивки на много пътешественици. Куба, Хаити и Пуерто Рико стават все по-посещавани от туристите, но има няколко по-малки острова, които остават далеч от светлините на прожекторите. Тяхната красота, обаче не е за подценяване и са идеална локация за почивка, екзотично пътешествие, меден месец или ако искате да опознаете района още по-подробно.

Карибските острови, за които малко туристи знят

Гренада

Остров Гренада с емблематичният плаж Енс бийч е една от главните атракции там. Кристално сините води на карибско море се сливат с просторен плаж с бял пясък. Тези, които успеят да се откъснат от красотата на екзотичния плаж, могат да се гмурнат и да посетят първият подводен парк със скулптори или да си направят разходка в тропическите гори. Гренада е известен със скъпите и интересни подправки, които са отглеждани там още от времето на колониите. Насладете се на вкусните ястия и нови вкусове, които ще ви изкушат гарантирано.

Карибските острови, за които малко туристи знят

Бонайре

Бонайре предлага плажове със забележителни гледки и е едно от най-добрите места за гмуркане в карибско море. Подводният рай, който крие острова е любим на много гмуркачи. Можете да изберете от 63 официални сайта за гмуркане с кислородна бутилка, да видите огромно разнообразие от стотици риби, меки и каменни корали. Остров Бонайре предлага изобилие от пещери, около 400 на брой, естествено формирани. Феновете на ветроходството, каяка и риболова могат да им се насладят в лагуната Лак Бей.

Карибските острови, за които малко туристи знят

Сейнт Китс и Невис

Диви плажове и впечатляващи гледки, очакват посетителите на Сейнт Китс и Невис. Можете да се насладите на панорамна обиколка с влак на острова, която е единствена по рода си. Островът е дом на защитената от UNESCO крепост Brimstone Hill Fortress. От дъждовните гори, до планината Лиамуга, с вулканичен произход има много възможности за излети. Ако търсите екстремни преживявания, на острова се предлагат атракции като скок с парашут от самолет и гмуркане, а за любителите на спокойните почивки има изобилие от барове, коктейли с ром и вкусна храна.

Карибските острови, за които малко туристи знят

Доминика

Доминика е познат като "Натуралния остров", заради гъстите си тропически дъждовни гори, дом на много животински видове и над 1 000 растителни. Това място е рай за любителите на природата. На остров Доминика се намира националният парк Morne Trois Pitons National Park, първият защитен парк на източните Кариби и признат като културно наследство на UNESCO. През парка минава маршрутът на Waitukubuli - национална еко пътека, която включва 115 мили красиви гледки, вулкани и среща от близо с горите на острова. 

Карибските острови, за които малко туристи знят

Ангила

Независимо, че е само 35 квадратни метра, остров Ангила има 33 плажа с искрящо бял пясък, заобиколени от тюркоазен сините води на Крибско море. На острова има възможност за практикуване на водни спортове като състезания с лодки, което е и националния спорт на Ангила. Посетителите могат да се гмуркат, предлага се рафтинг и уиндсърфинг. На острова идват много посетители от луксозните курорти и наемат вили. Могат да се посетят 100 ресторанта, където да хапнете омари или други блюда от местната кухня. 

Карибските острови, за които малко туристи знят

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

 

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay