Най-полезните съвети за из път

4 полезни съвета за безпроблемна почивка

Най-полезните съвети за из път

Лятото съвсем не е към края си! Синоптиците обещават да се радваме на топло и слънчево време чак до края на октомври, затова не бързайте да прибирате куфарите и ефирните дрехи. За вечно пътуващите авантюристи сме подбрали няколко полезни средства, които ще ви предпазят от това да попаднете в неприятни ситуации по време на почивката ви.

Срещу досадните комари
Комарите обитават топлите и влажни региони, каквито са именно повечето летни дестинации. Дори и да изпръскате цял флакон репелент върху себе си, пак не сте защитени от тези лакоми кръвопийци. Това, което ще ви помогне да преживеете почивката без ежедневно да се събуждате със сърбящи подутини от ухапвания, е шишенце с лавандулово масло. С върха на пръстите си нанесете няколко точки от течността по цялото си тялото (дори и по закритите места). Резултатът - защита срещу ухапвания от комари и аромат на лавандула.

Хляб за опарване
Парченце от меката част на хляба върху изгореното място действа като мехлем. Разбира се, не разчитайте, че хлябът ще помогне при по-тежки изгаряния.

Петна от кръв
Блаженството да похапнеш свежа салата е най-сладко в горещите летни жеги. Благодарение на свойствата си да са толкова вкусни, нискокалорични и засищащи, тези продукти преобладават в менюто ни през цялото лято - особено, когато почивката е сред природата или на квартира.

Приготвянето на зеленчуците или плодовете може да бъде съпроводено от неприятни инциденти, като например порязване на нож и изцапване на дрехата с кръв. Пресните петна от кръв се махат, като първо изперете дрехата с хладка (но в никакъв случай с гореща) вода, а след това повторите, като прибавите и сапун към процедурата.

В случай, че петната са засъхнали, а не носите със себе си специални перилни препарати, ще ви е нужна допълнителна помощ. За подобни случаи препоръчваме предварително да прибавите към багажа си малко натриев карбонат (калцинирана сода). Намажете изцапаното място с продукта и след време петното ще придобие зеленикав цвят, който по-късно ще падне при изпирането.

Най-полезните съвети за из път

Ледена свежест
Предната вечер преди пътешествието оставете шише с вода или някакъв сок във фризера. Извадете заледената бутилка няколко минути преди тръгване. Докато пътувате, тя ще се топи за известно време, през което ще имате студена напитка за из път.

Не забравяйте да следите Jenite.bg във Facebook, дори когато сте на път!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay